Mihai Fifor : Bugetul consolidat pentru 2023 este un buget pentru dezvoltare, nu de austeritate, cu investiții record și protecția nivelului de trai al populației vulnerabile

Data publicare: Joi, 15 Decembrie, 2022 Total: 465 accesari

Mihai Fifor : Bugetul consolidat pentru 2023 este un buget pentru dezvoltare, nu de austeritate, cu investiții record și protecția nivelului de trai al populației vulnerabile

„PSD a croit un buget național pe programe, prin care să se facă investiții record de 7,2% din PIB, alocări pentru măsuri destinate creșterii nivelului de trai. Peste 12 milioane de români vor beneficia de creșteri de venituri (creșteri de pensii, salarii, alocații, burse, indemnizații plus ajutoare de alimente si pentru facturi).

 

Mai mult, bugetul contribuie la stabilizarea macroeconomică și la ușurarea poverii facturilor mărite și a creșterii prețurilor. PSD a croit un buget național în care economia să meargă și mai bine, să se facă investiții și oamenii să aibă siguranța locului de muncă. Pachetul de protecție socială ”Sprijin pentru Români”, pentru categoriile vulnerabile, gândit de PSD se ridică la 16 miliarde de lei. Este un buget care susține măsuri de combatere a prețurilor nesimțite, menit să protejeze nivelul de trai al populației vulnerabile. 

 

Inflația se va reduce la 8%  în 2023, la jumătate față de nivelul actual, în principal datorită schemei de plafonare/reglementare a prețurilor la energie și gaze impusă de PSD. Stimulii pentru populație si companiile care produc si creează locuri de muncă, reprezintă peste 8% din PIB de 4 ori mai mult decât au făcut-o guvernările de dreapta anterioare, Cîțu și Orban. Bugetul de stat pentru 2023 se bazează pe ipoteze macroeconomice corecte  și va face ca România să ajungă la un PIB istoric în 2023 - 1552,1 mld. Lei, echivalent cu peste  300 miliarde euro.", afirmă președintele PSD Arad, deputatul Mihai Fifor.