15 decembrie 2022. Ziua internațională a ceaiului

Data publicare: Joi, 15 Decembrie, 2022 Total: 683 accesari

15 decembrie 2022. Ziua internațională a ceaiului

Ziua internațională a ceaiului este sărbătorită în fiecare an pe data de 15 decembrie. Este una dintre cele mai populare băuturi din lume, iar mulți preferă o ceașcă de ceai dimineața în locul unei cafele.

 

Legenda spune că ceaiul a fost descoperit pentru prima dată în urmă cu peste 4000 de ani în China de către împăratul călugăriță Shen. Într-una dintre vizitele sale într-o regiune îndepărtată, frunzele unui copac din apropiere au suflat într-o oală cu apă clocotită pe care slujitorii săi o puseseră deasupra unui foc.

 

Aroma răcoritoare l-a invitat pe împărat să guste băutura și s-a născut prima ceașcă de ceai, potrivit National Today.

 

În secolul al XVI-lea, ceaiul a început să devină popular în întreaga lume, în special în Europa de către comercianții olandezi, unde a devenit o marfă comercializată pe scară largă datorită înființării Companiei Indiilor de Est în Anglia.

 

Ziua internațională a ceaiului a fost înființată de sindicate în anul 2005. Această sărbătoare are ca scop amintirea și celebrarea beneficiilor pentru sănătate, importanța economică și moștenirea culturală a ceaiului, asigurând totodată o producție mai durabilă de la câmp până la ceștile noastre.

 

Sursa: radioimpuls.ro

Foto: ro.depositphotos.com