Scuarul din proximitatea Tribunalului Arad pe ultima 100 de metri, în câteva zile se amplasează statuia lui Sever Frențiu

Data publicare: Duminica, 11 Decembrie, 2022 Total: 626 accesari

Scuarul din proximitatea Tribunalului Arad pe ultima 100 de metri, în câteva zile se amplasează statuia lui Sever Frențiu

Asociația Rubio Pro Copilărie Pro Viață cu sprijinul Primăriei municipiului Arad a început în luna august a acestui an reamenajarea scuarului din proximitatea Tribunalului Arad.


În scuarul reamenajat a fost amplasată și o bancă pe care va fi așezată statuia care-l va reprezenta pe maestrul Sever Frențiu, personalitate importantă arădeană, pictor și scenograf. Întreg ansamblul monumentului (personaj + bancă) vor fi poziționate pe un postament.  Personajul va fi reprezentat în mărime reală, iar materialul folosit va fi bronz.


 

"Ne bucurăm că în cele din urmă am ajuns și până la acest pas cu succes. Suntem recunoscători, dar şi mândri pentru aprecierea Ministerului Culturii față de acest proiect. Pentru această reuşită le mulțumesc celor doi tineri arhitecți care au conceput întregul design.

 

În acest an se împlinesc 25 de ani de când Sever Frențiu a trecut la cele veșnice, este un motiv în plus pentru a-i dedica acest scuar, cu voia Consiliului Local și a domnului primar Bibarț. Mulțumim finanțatorilor acestui proiect minunat şi anume societății Aptiv" declara în luna august Ciprian Cristea, preşedintele asociației "Rubio", la lansarea proiectului.





 

"