CLIPA DE MONDIAL: ”Captain America” înfrânt de ”Portocala mecanică”. Olanda prima echipă calificată în sferturi. Olanda – SUA 3 – 1

Data publicare: Sambata, 03 Decembrie, 2022 Total: 795 accesari

CLIPA DE MONDIAL: ”Captain America” înfrânt de ”Portocala mecanică”. Olanda prima echipă calificată în sferturi. Olanda – SUA 3 – 1

Meci spectaculos între Olanda și Statele Unite în prima întâlnire contând pentru optimile de finală ale Campionatului Mondial din Qatar. Meciul a fost mai echilibrat decât indică rezultatul final dar pragmatisnul portocalei mecanice și-a spus în final cuvântul.

 

În prima repriză, deși americanii au dominat, au ratat marile ocazii, cei ce au înscris de două ori din doar două șuturi pe spațiul porții au fost pragmaticii olandezi.

 

Astfel în minutul 10 în urma unui contraatac, Dumfries centrează în careul americanilor unde îl găsește demarcat pe Depay care nu-i dă nicio șansă portarului yankeilor și 1 - 0.

 

Fază asemănătoare se petrece și în singurul minut de prelungire al reprizei acordat de arbitru, când același Dumfries centrează din nou perfect, iar de data aceasta balonul ajunge la Blind, care la rându-i îl execută pe Turner.

 

Repriza a doua a fost la fel de spectaculoasă cu ocazii uriașe de a înscrie de ambele părți, dar la finalul partidei diferența de două goluri s-a menținut.

 

Statele Unite au redus din handicap printr-un gol straniu înscris de Wright în minutul 76, dar batavii nu au fost de acord și au refăcut diferența de 2 goluri după doar 5 minute prin reușita lui Dumfries care primește o centrare excelentă de la Blind, serviciul din prima repriză fiind astfel întors.

 

Deci, scor final Olanda – SUA 3 – 1 și ”portocala mecanică” devine prima echipă calificată în sferturile competiției.

foto: Facebook / Sharon Pieksma (fotomodel olandez)