Mirosul de brad a pus stăpânire pe Piața “Mihai Viteazu”

Data publicare: Sambata, 03 Decembrie, 2022 Total: 1215 accesari

Mirosul de brad a pus stăpânire pe Piața “Mihai Viteazu”

Primii brazi de Crăciun vânduţi în pieţele din municipiul Arad sunt doar din import,  iar preţurile sunt mai ridicate decât anul trecut, în condiţiile în care transportul e mai scump, iar numărul comercianţilor este tot mai mic de la un an la altul, cei rămaşi afirmând că profiturile sunt minime sau inexistente, însă cei care preferă în continuare brazii naturali în detrimentul celor artificiali care se găsesc în toate supermarketurile din oraș, piața Mihai Viteazul este locul unde îți poți găsi bradul potrivit pentru Crăciun.

 

În Piaţa „Mihai Viteazul”, cea mai mare din oraş, primii brazi au fost descărcaţi din camioane și puși în vânzare din prima zi lucrătoare a lunii decembrie. Comercianţii i-au adus din import, însă sunt mai puţini decât anul trecut, când au rămas cu mulţi pomi nevânduţi. De altfel, în ultimii cinci ani, numărul comercianţilor de brazi din pieţe s-a redus constant, cei rămaşi afirmând că cererea este mai mică, pentru că oamenii au înlocuit pomii naturali cu cei din plastic.

 

Cu toate că mulți arădeni au renunțat la brazii naturali, totuși cei care optează pentru păstrarea tradiției au motive destul de întemeiate, mirosul de brad natural care te întâmpină în aceste zile în Piața Mihai Viteazul este unul extraordinar, care nu poate să nu îți aducă aminte de copilărie, asta în cazul în care în copilărie ai avut parte de un brad natural în casă și care se orna în ajunul Crăciunlui.