Drogați, băuți sau fără permis la volan. Record de infracțiuni rutiere de Ziua Națională

Data publicare: Sambata, 03 Decembrie, 2022 Total: 668 accesari

Drogați, băuți sau fără permis la volan. Record de infracțiuni rutiere de Ziua Națională

Polițiștii din municipiul și județul Arad au desfășurat mai multe acțiuni, pentru depistarea persoanelor care nu respectă legislația rutieră.

Polițiștii orașului Lipova au depistat un bărbat de 44 de ani, din Lipova, în timp ce conducea un autoturism în localitate. Bărbatul a refuzat atât testarea cu aparatul alcooltest cât și prelevarea de probe biologice, fiind întocmit un dosar penal în acest sens.

 

În noaptea de 1/2 decembrie a.c., polițiștii Biroului de Ordine Publică au depistat un arădean de 23 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Revoluției. Testarea cu aparatul DrugTest a acestuia a indicat rezultat pozitiv pentru consum de metamfetamină. Verificările polițiștilor au relevat că autoturismul condus este neînmatriculat iar numărul de înmatriculare este atribuit unei autoutilitare, al cărei proprietar, pasager în autoturism, i-ar fi încredințat conducătorului auto autoturismul în cauză.

 

Un autoturism care se deplasa pe contrasens, pe D.C. 98, în Vinga, nu a oprit la semnalele polițiștilor, aceștia pornind în urmărirea acestuia. La scurt timp, autoturismul a derapat, intrând în șanțul de pe marginea drumului. Nu au rezultat victime, la volanul autoturismului fiind identificat un tânăr de 18 ani, din localitate, care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, testarea acestuia cu aparatul alcooltest indicând o îmbibație alcoolică de 0,94 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

 

În după-amiaza zilei de 1 decembrie a.c., în jurul orei 17,00, un arădean de 43 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe Bd. Gen. Vasile Milea, a intrat în coliziune cu 4 stâlpi de metal, situați pe partea stângă a sensului de mers spre strada I.C. Brătianu. Evenimentul nu s-a soldat cu victime, testarea cu aparatul alcooltest indicând o îmbibație alcoolică de 0,79 mg./l. alcool pur în aerul expirat a conducătorului autoturismului.

 

Fără permis de conducere și cu o îmbibație alcoolică de 0,74 mg./l,. alcool pur în aerul expirat, un tânăr de 19 ani, din Vânători, în timp ce conducea un autoturism, a intrat în coliziune cu un imobil din localitate. În urma evenimentului au rezultat exclusiv pagube materiale.

 

Tuturor celor în cauză le-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei și substanțelor consumate.

 

Un bărbat de 31 de ani, din județul Timiș, a fost depistat de polițiștii Biroului de Ordine Publică, în timp ce conducea un autoturism în Arad. Bărbatul a furnizat polițiștilor date eronate, cu scopul de a se sustrage răspunderii penale, acesta având dreptul de conduce suspendat.

 

În Pecica, un bărbat de 28 de ani, din localitate, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism, fără a avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 

În toate cazurile au fost întocmite dosare penal, pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere pe drumurile publice.