Ieftinire a carburanților! Motorina sub 8 lei litrul, benzina sub 7 lei!

Data publicare: Joi, 01 Decembrie, 2022 Total: 676 accesari

Ieftinire a carburanților! Motorina sub 8 lei litrul, benzina sub 7 lei!

În ultima zi a lunii noiembrie, cel mai mic preţ afişat la motorina standard este de 8,41 de lei pe litru, ceea ce înseamnă că odată cu reducerea de 50 de bani ajungeţi să plătiţi la casă 7,91 de lei pentru un litru de motorină. În ceea ce priveşte benzina standard, vedem la pompă un preţ de 7,26 de lei pe litru, iar după compensare ajungem la 6,71 de lei

 

Sunt preţurile afişate de liderul pieţei de distribuţie de la noi din ţară, care, în doar o zi a ieftinit benzina şi motorina cu 15 bani pe litru. O mişcare de preţ îndrăzneaţă, la care vor fi nevoiţi să se alinieze şi ceilalţi distribuitori. 

 

Ieftinirile sunt generate de scăderile cotațiilor la produsele petroliere, pe fondul ieftinirii țițeiului. Cotaţia petrolului a coborât luni la cel mai redus nivel din acest an, după ce protestele faţă de restricţiile impuse de autorităţile chineze pentru a preveni răspândirea pandemiei de COVID-19 au generat îngrijorări cu privire la evoluţia cererii de carburant în cel mai mare importator mondial de ţiţei.

 

Bucuria se pare că nu va fi de lungă durată, experții preconizeaza creșteri de prețuri la carburanți în luna decembrie, importurile de petrol din Rusia vor fi interzise în Uniunea Europeană începând de luni, 5 decembrie.

Decizia va afecta puternic preţurile la pompă, spun specialiştii, care adaugă că va fi nevoie de măsuri suplimentare pentru a asigura carburanţi suficienţi pentru această iarnă.