CLIPA DE MONDIAL: Din primele 8 echipe calificate în optimi, jumătate sunt din Europa. Suspans până în ultimul minut în grupa C. Argentina și Polonia merg mai departe

Data publicare: Joi, 01 Decembrie, 2022 Total: 798 accesari

CLIPA DE MONDIAL: Din primele 8 echipe calificate în optimi, jumătate sunt din Europa. Suspans până în ultimul minut în grupa C. Argentina și Polonia merg mai departe

Pentru a fi sigură de calificare, Argentina avea nevoie de victorie în fața Poloniei, lucru ce l-a și obținut duă o dominare aproape totală cu scorul de 2 – 0 prin golurile marcate de MacAllister (min.46) și Alvarez (miin.68). ”Pumele” au ratat și un penalty în prima repriză prin Messi, obținut de însuși starul argentinian.

 

În schimb în cealaltă întâlnire a grupei desfășurarea a fost mult mai dramatică. Dacă la pauza întâlnirii dintre Arabia Saudită și Mexic scorul a fost nul, în repriza secundă mexicanii au înscris repede de 2 ori prin Martin (min.48) șii Chavez (min.53), iar la egalitate de puncte cu Polonia, condusă de Argentina cu 2-0, din minutul 67, nord-americanii mai aveau nevoie de un gol ca să-i depășească pe ”vulturi” la numărul de reușite în grupă. 

 

Cu o linie de clasament perfect egală, timp de o jumătate de oră, calificarea a fost decisă de criteriul fair-play. Polonia era avantajată deoarece în acel moment avea cu 2 galbene  mai puține decât mexicanii.

 

Golul n-a venit însă în poarta care trebuia, saudiții punctând prin Al-Dawsari în prelungiri. Scor final, Arabia saudită – Mexic 1 – 2.

 

Ca urmare Messi și Lewandowski merg de braț în optimi unde Argentina va da piept cu Australia, iar Polonia va avea din nou un meci greu în compania Franței.

 

Dintre primele 8 echipe calificate până acum în optimi, jumătate sunt europene (Olanda, Anglia, Franța și Olanda), iar 4 continente sunt reprezentate prin câte o echipă: Statele Unite, Senegal, Australia și Argentina.