Proiect de peste 10 milioane de lei la Compania de Apă Arad pentru contorizare inteligentă

Data publicare: Miercuri, 30 Noiembrie, 2022 Total: 685 accesari

Proiect de peste 10 milioane de lei la Compania de Apă Arad pentru contorizare inteligentă

Compania de Apă face unul dintre cei mai importanți pași ai activității, prin montarea de contoare care pot fi citite de la distanță. Astfel, nu va mai fi necesar ca operatorul companiei să aibă acces în gospodăriile oamenilor, ci, exact cum se întâmplă în Occident, contorul va fi citit de la distanță cu ajutorul unui dispozitiv electronic. Este încă o confirmare a faptului că la Arad funcționează una dintre cele mai importante companii de apă din România, care aplică printre primele această metodă, care pe de o parte crește controlul și, pe de altă parte, crește acuratețea citirii, practic o monitorizare corectă a consumului de apă.

 

Pentru a atinge această performanță, Compania de Apă Arad intenționează achiziționarea cu fonduri europene a peste 11 mii de contoare inteligente pentru echiparea microsistemului de alimentare cu apă Arad.

 

Cofinanțarea de către Consiliul Județean Arad a investiției  „Digitalizarea infrastructurii de apă și apă uzată a operatorului regional în municipiul Arad – contorizare inteligentă” a fost supusă marți, 29 noiembrie, aprobării consilierilor județeni.

 

Proiectul „Digitalizarea infrastructurii de apă și apă uzată a operatorului regional în municipiul Arad – contorizare inteligentă” urmează a fi depus de către Compania de Apă Arad la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, spre a fi cofinanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020, Axa prioritară 3 Dezvoltarea infrastructurii de mediu în condiții de management eficient al resurselor, Obiectivul Specific 3.2. Creșterea nivelului de colectare și epurare a apelor uzate urbane, precum și a gradului de asigurare a alimentării cu apă potabilă a populației.

 

Valoarea totală a investiției este de 10.126.098,26 lei fără TVA, din care 85% reprezintă finanțare din Fondul de Coeziune, 13% buget de stat și 2% din bugetul Consiliului Județean.