CLIPA DE MONDIAL: Portugalia, a 3 -a echipă calificată în optimi după primele 2 meciuri din grupe. Portugalia – Uruguay 2 - 0

Data publicare: Marti, 29 Noiembrie, 2022 Total: 659 accesari

CLIPA DE MONDIAL: Portugalia, a 3 -a echipă calificată în optimi după primele 2 meciuri din grupe. Portugalia – Uruguay 2 - 0

Portugalia este a treia echipă, alături de Franța și Brazilia, calificată matematic în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, după ce a învins echipa Uruguayului cu scorul de 2-0 (0-0).

 

Golurile victoriei lusitanilor, care au dominat partida, au fost înscrise în repriza a 2-a prin reușitele lui Bruno Fernandes din minutele 54 și 90+3 din penalty (primul gol i-a fost acordat initial lui Ronaldo, însă la reluările oferite de televiziune s-a văzut că acesta nu atinge mingea și s-a revenit asupra autorului, resectiv Fernandes).

 

Uruguayenii s-au trezit totuși după primul gol marcat al portughezilor dar au irosit câteva ocazii bune de a egala, fapt răzbunat în minutele de prelungire ale partidei prin golul înscris de Fernandes din penalty acordat în urma unui henț în careu.

 

Portugalia se califică deci în optimi, lupta pentru locul 2 devenind o afacere în trei, Ghana (3 p.), Coreea de Sud (1 p.) și Uruguay (1 p.) purtând bătăliile decisive în runda a 3-a a grupei.


sursa foto: Facebook/ Bruno Fernandes Fans