Arde o anexă gospodărească în localitatea Chier

Data publicare: Sambata, 26 Noiembrie, 2022 Total: 2113 accesari

Arde o anexă gospodărească în localitatea Chier

Pompierii din Ineu au fost alertați sâmbătă seara în urma unui apel careanunța un incendiu la o gospodărie în localitatea Chier.

 

La incendiu intervin forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de pompieri Ineu cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, încadrate cu 13 subofițeri. În sprijin intervine SVSU Târnova.

 

Incendiul se manifestă generalizat la anexa gospodărească, cu posibilitate de propagare la casă și la imobilele învecinate.

 

*****


Sâmbătă seara, în jurul orei 19:00, Detașamentul de Pompieri Ineu a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, cu sprijinul unui echipaj SAJ și al SVSU Târnova, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din localitatea Chier.

 

 

 

La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul întregii anexe, pe o suprafață de aproximativ 80 de mp, cu posibilitate de propagare la casa de locuit lipită de anexă cât și la imobilele învecinate.

 

 

 

Intervenția promptă a pompierilor arădeni a făcut ca incediul să fie localizat în limitele găsite, limitând astfel propagarea flăcărilor.

 

Incendiul a fost stins în aproximativ o oră iar în urma flăcărilor a ars anexa gospodărească și bunurile aflate în interior.

 

 

 

Echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale proprietarului casei (un bărbat în vârstă de 51 de ani) care a suferit arsuri la nivelul membrului superior stâng și la nivelul scalpului. Bărbatul, conștient și cooperant a fost transportat la spital de către echipajul SAJ.

 

 

 

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind efectul termic, cauzat de coșul de fum amplasat necorespunzător față de materialele combustibile.

 

 

 

În timpul intervenției pompierii au observat un alt incendiu izbucnit la coșul de fum al unei case învecinate.



Al doilea incendiu în Chier

 

 

 

Astfel, o altă autospecială de stingere cu apă și spumă a intervenit pentru lichidarea flăcărilor care s-au manifestat în interiorul coșului de fum.

 

Observarea incendiului în fază incipientă și intervenția promptă a pompierilor au salvat acoperișul și casa.

 

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind coșul de fum necurăţat de funingine.