Ikea Timișoara se pregătește de deschidere

Data publicare: Sambata, 26 Noiembrie, 2022 Total: 3584 accesari

Ikea Timișoara se pregătește de deschidere

Retailerul de mobilă suedez IKEA se pregătește să inaugureze magazinul din Timișoara, al treilea magazin al companiei din România, și derulează o campanie de angajări, inclusiv printre refugiați ucraineni.

 

Nici persoanele cu dizabilităţi n-au fost uitate, cei care pot şi îşi doresc sa muncească, sunt primite cu braţele deschise de Ikea, unde vor avea parte de condiţii optime de muncă, spun reprezentanții angajatorului.

 

Lucrările la noul magazin sunt aproape de finalizare și îşi va deschide porțile la începutul anului 2023, conform reprezentanților Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiş.

 

Data precisă pentru deschiderea magazinului nu a fost stabilită, aceasta depinzând de stadiul lucrărilor și de momentul obținerii autorizației de funcționare a magazinului.

Centrul comercial are un regim de înălţime S+P+1E, construcția urmărind cerinţele de certificare de clădire sustenabilă, conform criteriilor BREEAM.

Va folosi energie regenerabilă, fiind echipată cu panouri fotovoltaice pe acoperişul magazinului şi va utiliza, pentru consumul de energie, o centrală geotermală, pentru încălzirea şi răcirea clădirii.

 

Ikea angajează în jur de 250 de persoane pentru noul magazine din Dumbrăvița. Echipa de management a magazinului a fost recrutată în aprilie 2022 și respectă principiile care ne definesc la nivel de egalitate de gen, cu 50% femei și 50% bărbați în poziții de conducere.

Apoi, s-au alăturat echipei specialiști și experți în cadrul departamentului de logistică, manageri de departamente și lideri de echipe, iar la sfârșitul lunii septembrie a început recrutarea în masă pentru restul posturilor vacante: serviciul de relații cu clienți, casierii, mentenanță etc.

 

Reprezentanții companiei spun că de la noul magazine din Timișoara vor putea fi onorate și comenzile online.

Investiția celor de la Ikea se ridică la aproximativ 60 de milioane de euro.

 

 

Sursa: transilvaniabusiness.ro