A început montarea noului brad în fața Palatului Administrativ

Data publicare: Sambata, 26 Noiembrie, 2022 Total: 940 accesari

A început montarea noului brad în fața Palatului Administrativ

Sâmbătă dimineața a început montarea noului brad artificial de aproape 20 de metri achiziționat de Primăria Municipiului Arad.

 

După ce anul trecut, proiectul care a fost pus pe masa consilierilor locali municipali de a se achiziționa un brad artificial a fost respinsă de consilierii locali, în ședința din 27 septembrie 2021, edilul aradului, Călin Bibarț, a reluat această inițiativă la începutul acestui an, și a venit cu proiectul din nou în atenția consilierilor locali în ședința din 18 ianuarie.

 

Așadar, din acest an, în fața Palatului Administrativ, vom avea un brad artificial cu o înălțime de 19,8 metri, echipat cu elememte de iluminat și decorațiuni, de care arădenii se vor bucura în următorii 10 ani cel puțin.



 

Suma care a fost alocată pentru noul brad este de 100.000 euro, sumă care la o primă privire pare mare, însă dacă se ține cont de perioada de garanție a bradului și de costul anual al unui brad natural, cel artificial se amortizează înainte de ieșirea din garanție a acestuia. Dacă costurile anuale cu un brad natural ajung la 12.000 euro, iar garanția celui artificial este de 10 ani, la un calcul simplu reiese o economie de aproape  costul a doi ani, adică undeva la 20.000 euro.