Arh. Gheorghe Seculici: „795 de companii arădene activează în domeniul agriculturii și al industriei alimentare”

Data publicare: Vineri, 25 Noiembrie, 2022 Total: 580 accesari

Arh. Gheorghe Seculici: „795 de companii arădene activează în domeniul agriculturii și al industriei alimentare”

Gheorghe Seculici, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad a fost invitat să modereze una dintre cele mai importante evenimente din domeniul agriculturii și al industriei alimentare din România, Timișoara Food Summit. Evenimentul se desfășoară la Universitatea de Științe Agricole de la Timișoara, timp de trei zile, arh. Gheorghe Seculici fiind moderatorul zilei de vineri, 25 noiembrie.

 

Alegerea domnului Gheorghe Seculici nu este întâmplătoare. Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad este conectată la performanțele agriculturii arădene, prin evenimentele pe care le organizează, tehnologiile pe care le promovează și prin parteneriatul cu Consiliul Județean, datorită căruia accesează și micii producători individuali și le oferă o platformă de desfacere la târgul anual de agricultură, Agromalim.

 

Agromalim este cel mai mare târg de agricultură din afara Capitalei, organizat în România, iar anul acesta numărul vizitatorilor a depășit 15.000. Un rol important în succesul evenimentului îl au asocierile profesionale din zootehnia arădeană, crescătorii de ovine și de vite, dar și marile companii care produc în județul Arad utilaje de ultimă generație. Nu în ultimul rând, este importantă contribuția pe care dl. Valeriu Tabără o are anual la succesul acestui târg, împărtășindu-ne cunoștințele acumulate de-a lungul unei vieți cu multe performanțe în acest domeniu.

 

„Județul Arad este un județ cu profil agricol. Aș spune chiar cu cel mai pronunțat caracter agricol dintre toate județele României, cu 340.000 de hectare de teren arabil muncit, întreținut, din care pe 200.000 de hectare se cultivă porumb. Sunt 795 de companii arădene care activează în domeniul agriculturii și al industriei alimentare. Recolta de cereale în anul 2021, în județul Arad, a fost de 1 milion de tone. Printre primii 50 cei mai mari beneficiari de subvenții de la stat în funcție de suprafața exploatată sunt și trei companii arădene, în ordine Terracult, Arsat Agricultura și Combinatul Agroindustrial Curtici. Iar la Curtici, domnul Muscă are și cea mai mare fermă de vaci de lapte din România, după subvenția primită de la APIA pe anul 2021”, a declarat Gheorghe Seculici, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad, în cadrul evenimentului de la Timișoara.