15 milioane de lei de la Primăria Arad pentru Spitalul Județean. Lazăr Faur: „Oricâte probleme vor fi, sănătatea rămâne pe primul loc”

Data publicare: Joi, 24 Noiembrie, 2022 Total: 601 accesari

15 milioane de lei de la Primăria Arad pentru Spitalul Județean. Lazăr Faur: „Oricâte probleme vor fi, sănătatea rămâne pe primul loc”

Modul în care au fost utilizate cele 15 milioane de lei cu care a contribuit Primăria Arad la finanțarea Spitalului Județean a fost subiectul principal abordat de viceprimarul Lazăr Faur în cadrul conferinței de presă a PNL Arad.

 

„Am spus în repetate rânduri, sănătatea este prioritară pentru noi. Vreau să fac pe scurt câteva clarificări cu privire la contribuția noastră la finanțarea Spitalului Județean, care deservește în principal arădenii din municipiu. Împreună cu colegii liberali din Consiliul Local Municipal, ținând cont de toate greutățile, am hotărât că spitalul trebuie susținut financiar. Pe baza protocolului cunoscut, am alocat 15 milioane de lei. Vreau să clarificăm cum au fost cheltuiți acești bani. Pentru secțiunea de funcționare, este prima dată după mult timp când dăm bani, am virat 10 milioane de lei. Din aceștia, 3,3 milioane au costat energia electrică, termică și gazele, 1 milion de lei a costat apa, canalizarea și colectarea gunoiului, 5,1 milioane de lei au costat serviciile de dezinfecție, dezinsecție și curățenie. 544 000 lei au fost folosiți pentru reparații la secția de boli infecțioase, UPU și Matern. Diferența de 3 milioane de lei pentru funcționare va acoperi aceste servicii până la finalul anului. Pe lângă acestea, participăm la lucrări pentru dezvoltarea spitalului. Vă spun câteva investiții: reparații ale instalației electrice ATI, în jur de 1 milion de lei, protecție la trăsnet la clădirea de pe Episcopiei, o centrală termică la Centrul de Sănătate Mintală, rampe orizontale la mai multe secții. În concluzie, folosim finanțarea pentru a sprijini Spitalul Județean atât în ceea ce privește cheltuielile cât și dezvoltarea. Oricâte probleme vor fi, sănătatea rămâne pe primul loc”, a declarat Lazăr Faur.

 

Viceprimarul PNL a făcut referire și la proiectul pilot pentru masa caldă în școli, de care vor beneficia 1547 de elevi. Este vorba despre elevii de la școlile gimnaziale Ilarion Felea, Iosif Moldovan, Liceul Tehnologic Francisc Neuman și școala gimnazială Adam Nicolae. Alocația este de 15 lei pe zi pentru fiecare elev, banii provin din surse guvernamentale prin program împotriva abandonului școlar. În municipiu, programul a început din 2018, apoi s-a dezvoltat prin includerea altor școli iar acum se extinde.