Punctul de pensie a crescut în guvernarea liberală cu 41%

Data publicare: Joi, 24 Noiembrie, 2022 Total: 873 accesari

Punctul de pensie a crescut în guvernarea liberală cu 41%

Decizii importante pentru români și România au fost adoptate în ultimele zile, a spus în cadrul unei conferințe de presă deputatul Sergiu Bîlcea, președintele PNL Municipiul Arad.

 

„Încheierea monitorizării justiției prin MCV este rezultatul eforturilor de a asigura independența justiției în care PNL și președintele Klaus Iohannis au avut un rol major. Este un succes al tuturor celor care au luat atitudine împotriva încercărilor guvernelor anterioare de a subordona justiția, un succes al oamenilor care, inclusiv la Arad, au ieșit în stradă pentru România europeană. În acest moment, este un argument în plus pentru includerea României în spațiul Schengen, este decizi corectă care ar trebui adoptată în curând”, a spus deputatul Sergiu Bîlcea.

 

Miercuri, 23 noiembrie, în Camera Deputaților s-a dat un vot pentru plafonarea prețului energiei până la 31 martie 2025. „Este o decizie pentru stabilitate și încredere, care ne va ajuta să depășim situația de criză. Prin legea votată sunt protejate și instituțiile, școlile, spitalele, bisericile și firmele private. Pentru consumatorii casnici, au fost stabilite plafoane, în funcție de consum, cu facilități suplimentare pentru familiile cu trei sau mai mulți copii sau familiile monoparentale. În funcție de consum, se va plăti 0,68 lei/kWh (consum sub 100 kWh), 0,80 lei/kWh (consum sub 255 kWh) și 1,3 lei kWh (consum peste 300 kWh). În anumite condiții, IMM-urile spitalele și școlile vor avea un plafon de 1 leu/kWh pentru 85% din consumul lunar, diferenţa de consum lunar de energie electrică se facturează la prețul de maximum 1,3 lei kWh. În ceea ce privește gazul, în perioada 1 aprilie 2022-31 martie 2025, preţul final facturat de către furnizorii de gaze naturale este 0,31 kWh/lună pentru clienții casnici și maximum 0,37 lei/kWh, în cazul clienților noncasnici al căror consum anual de gaze naturale realizat în anul anterior la locul de consum este de cel mult 50.000 MWh, precum și în cazul producătorilor de energie termică”, a precizat Sergiu Bîlcea.

 

Creșterea pensiilor cu 12,5% a fost un alt subiect abordat.

 

„Este o decizi așteptată, care ajută pensionarii să facă față creșterii prețurilor. Trebuie să remarcă că după intrarea în vigoare a majorării, vom avea o creștere a pensiilor de 36,5% în timpul guvernării PNL, cumulat rezultă o creștere a punctului de pensie cu 41%. Pensiile au crescut cu 14% în septembrie 2020, cu 10% la 1 ianuarie 2022 și 12,5% începând cu ianuarie 2023. Atunci când se poate sau când este mare nevoie, PNL înțelege să fie aproape de pensionari și să le apere atât cât este posibil puterea de cumpărare”, a spus deputatul PNL.