Întâlnire de lucru a conducerii CJ Arad și a DGASPC cu reprezentanții primăriilor din tot județul

Data publicare: Miercuri, 23 Noiembrie, 2022 Total: 854 accesari

Întâlnire de lucru a conducerii CJ Arad și a DGASPC cu reprezentanții primăriilor din tot județul

„Este final de an și pentru noi asistența socială reprezintă un domeniu pe cât de sensibil, pe atât de important, pentru că vorbim despre oameni și destinele lor. Mă interesează în mod direct cum sunt gestionate cazurile sociale din județ de fiecare primărie în parte. Am cerut primarilor și asistenților sociali să se aplece întotdeauna peste problemele și neajunsurile oamenilor și să găsească o rezolvare pentru aceste cazuri, mai ales că trăim vremuri dificile când sprijinul autorităților contează pentru fiecare cetățean, a punctat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, prezent la întâlnire.

 

Un mesaj de concentrare a eforturilor administrației asupra găsirii de soluții viabile pentru problemele sociale ale cetățenilor din întreg județul a transmis și vicepreședintele CJA, Răzvan Cadar, prezent și el la întâlnirea de marți din sala “Vasile Goldiș” a Consiliului Județean Arad.

 

Au fost dezbătute problemele majore la ora actuală din domeniul asistenței sociale, începând cu modul în care sunt gestionate, monitorizate și rezolvate situațiile de criză, până la întocmirea documentațiilor din dosarele beneficiarilor, fiind anunțate și prezentate, de asemenea, inclusiv noi oportunități de dezvoltare a serviciilor sociale de la nivelul comunităților locale prin programele cu finanțare europeană, în vederea creșterii calității vieții acestora.

 

„Am subliniat astăzi, o dată în plus, importanța tratării tuturor cazurilor cu prioritate zero, cu implicare deplină în gestionarea și monitorizarea problemelor sociale ale oamenilor ajunși în situație de risc social sau dificultate, la nivelul fiecărei comunități în parte. Prin specialiștii noștri oferim întotdeauna tot sprijinul și experiența noastră atunci când comunitățile ne cer să intervenim. Avem aceleași așteptări, însă, atunci când vine vorba de serviciile publice de asistență socială. Apreciem faptul că județul Arad a fost dintotdeauna un exemplu la nivel național în ceea ce privește parteneriatul cu UAT-urile”, declară Erika Stark, director general al DGASPC Arad.

 

Șefii serviciilor din subordinea instituției, aflate în directă legătură cu comunitățile locale, au făcut prezentări ale noutăților legislative din domeniul de resort și au răspuns punctual întrebărilor venite din partea asistenților sociali care lucrează în primăriile din județ.

 

Aceasta este cea mai mare întâlnire de lucru organizată de DGASPC Arad cu reprezentanții primăriilor din județ în anul 2022 pe tema vastei problematici a asistenței sociale.