CLIPA DE MONDIAL: Fiul președintelui Liberiei a dat gol pentru Statele Unite. Specialiști în fotbal american și rugby, egali la fotbal. USA – Wales 1 – 1

Data publicare: Luni, 21 Noiembrie, 2022 Total: 815 accesari

CLIPA DE MONDIAL: Fiul președintelui Liberiei a dat gol pentru Statele Unite.  Specialiști în fotbal american și rugby, egali la fotbal. USA – Wales 1 – 1

Meci frumos, încrâncenat între o reprezentativă a Statelor Unite care a venit cu pretențiii mari la acest Mondial și Țara Galilor, care după o absență de 64 de ani de la un campionat al lumii, încearcă să demonstreze că prezența în Qatar nu este întâmplătoare.

 

Rezultatul partidei este echitabil atât timp cât în prima repriză americanii au dominat jocul și drept consecință au înscris prin Weah ( nu George Weah, fostul mare atacant și actualmente președinte al Liberiei, ci fiul acestuia Timothy Weah, cetățean american),  în minutul 36, iar în partea a doua a jocului galezii au fost la cârma jocului și au egalat meritat dintr-o lovitură de la 11 metri transformată de magnificul Gareth Bale, penalty acordat în urma unui fault comis asupra aceluiași Bale.

 

Lupta pentru calificare din această grupă în optimi se joacă practic în 3, marea favorită fiind Anglia, dar care din ce am văzut azi poate fi încurcată atât de SUA cât și de Țara Galilor. Cât despre Iran, aceasta pare o echipă resemnată, frământată mai mult de problemele interne din țară unde democrația are mult de suferit.