Ziua în care copiii preiau puterea. 20 noiembrie - Ziua Internațională a Drepturilor Copilului

Data publicare: Duminica, 20 Noiembrie, 2022 Total: 3953 accesari

Ziua în care copiii preiau puterea. 20 noiembrie - Ziua Internațională a Drepturilor Copilului

În fiecare an, pe 20 noiembrie - pentru a marca adoptarea Convenției cu privire la Drepturile Copilului - UNICEF sărbătorește Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, promovează respectarea drepturilor copilului și organizează campanii de strângere de fonduri pentru problemele cele mai presante cu care se confruntă copiii, astfel încât fiecare copil să se dezvolte la potențialul maxim.

 

Copiii preiau puterea

 

Evenimentele în care copiii preiau conducerea (#Kidstakeover) nu sunt doar o distracție. Copiii au astfel șansa de a-și exercita dreptul la consultare și la participare într-un mod distractiv. Vor putea înțelege mai bine cum se iau deciziile și își vor putea exprima liber opiniile cu privire la ceea ce îi preocupă.

 

Cel mai important, copiii ar trebui să fie implicați pe parcursul întregului proces, de la planificarea acestui eveniment la realizarea sa.

 

Faceți Kids take over acasă. Întrebați-l pe copilul dumneavoastră ce crede că este mai bine pentru casă, pentru gospodărie.

 

Anul acesta, aniversarea a 30 de ani de la adoptarea Convenției cu Privire la Drepturile Copilului este tema Celei Mai Mari lecții din lume.

 

Planul de lecție realizat explică legătura dintre drepturile copilului și Obiectivele de Dezvoltare Durabilă și sugerează activități care pot fi implementate la nivelul școlilor pentru a sărbători Ziua Internațională a Drepturilor Copilului.

 

Lecția se adresează în special copiilor cu vârste între 8-14 ani și poate fi folosită atât în ​​mediul școlar, cât și în afara școlii, în cluburile pentru adolescenți și tineri. În plus, a fost elaborat un ghid al profesorilor cu privire la modul de a preda drepturile.

 
Sursa: unicef.org/romania/ro