Ziua în care bărbații sunt la putere. 19 noiembrie - Ziua Internațională a Bărbatului. În România se sărbătorește doar de 6 ani

Data publicare: Sambata, 19 Noiembrie, 2022 Total: 998 accesari

Ziua în care bărbații sunt la putere. 19 noiembrie - Ziua Internațională a Bărbatului. În România se sărbătorește doar de 6 ani

Ziua Internațională a Bărbatului (ZIB) este un eveniment anual sărbătorit în data de 19 noiembrie. Inaugurată în 1999 în Trinidad – Tobago, ziua și evenimentele sale găsesc susținere de la multe persoane și grupuri în Australia, America de Nord, Caraibe, Asia, Europa și Africa.

 

Obiectivele sărbătoririi Zilei Internaționale a Bărbatului includ concentrarea asupra sănătății bărbaților și băieților, îmbunătățirea relațiilor dintre sexe, promovarea egalității între sexe și prezentarea de modele masculine de urmat.

 

Este o ocazie pentru a evidenția discriminarea față de bărbați și băieți și pentru a sărbători realizările și contribuțiile lor, în special contribuțiile lor la comunitate, familie, căsătorie și grija de copii.

 

Ziua Internațională a Bărbatului este sărbătorită la 19 noiembrie, în peste 60 de țări, iar susținerea globală este vastă.

 

În schimb, Ziua Internațională a Bărbatului nu este recunoscută de UNESCO.

 

Pe data de 2 februarie 2016 Parlamentul a votat sărbătorirea zilei bărbatului în România ca sărbătoare oficială a statului român. Ziua nu este însă zi liberă. Prima dată când această zi s-a sărbătorit este data de 19 noiembrie 2016.

 

În România, conform Legii 22/2016pentru declararea zilei de 8 martie - Ziua femeii și 19 noiembrie - Ziua bărbatului publicată în Monitorul Oficial nr. 169 din 7 martie 2016 (M.Of. nr. 169/2016), Ziua Bărbatului se sărbătorește pe 19 Noiembrie.

 
sursa: Wikipedia