Deputatul Sergiu Bîlcea a votat împotriva impozitării contractelor part-time la nivelul salariului minim

Data publicare: Miercuri, 16 Noiembrie, 2022 Total: 608 accesari

Deputatul Sergiu Bîlcea a votat împotriva impozitării contractelor part-time la nivelul salariului minim

Impozitarea contractelor part-time la nivelul salariului minim este greșită, apreciază deputatul PNL Sergiu Bîlcea. Acesta a votat împotriva OUG care a afectat numeroase categorii de oameni.

 

„Inițiativa PSD este greșită, am atras atenția inclusiv printr-o întrebare adresată ministrului Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi. Rămân consecvent punctului de vedere exprimat la emiterea OUG, așa că am votat împotrivă la dezbaterea în Camera Deputaților. Consider că impozitarea afectează numeroase firme și angajați și nu face decât să lovească în mediul privat sau să încurajeze munca la negru. Susțin în continuare că obiectivul corect al limitării muncii la negru nu trebuie să afecteze activitatea agenţilor economici care respectă legea.

 

În foarte multe cazuri, această ordonanță poate să producă efecte contrare celor urmărite, fie prin nedeclararea contractelor fie prin încheierea unor contracte de muncă, în dezavantajul tuturor, al firmelor, al angajaților și al statului. Consider că în contextul actual, trebuie să fim foarte atenți la măsurile luate de Guvern, care trebuie să aibă în vedere în primul rând protejarea locurilor de muncă și condiții cât mai bune pentru firmele care susțin prin impozite aparatul de stat”, apreciază deputatul Sergiu Bîlcea.