Corala ARMONIA din Constanța va concerta la Arad

Data publicare: Marti, 15 Noiembrie, 2022 Total: 1053 accesari

Corala ARMONIA din Constanța va concerta la Arad

C.J. Arad invită cu bucurie arădenii la un alt eveniment de suflet organizat de Consiliul Județean Arad, prin Centrul Cultural Județean Arad, în parteneriat cu Arhiepiscopia  Aradului.

 

Este vorba despre concertul de colinde „Colindă-ne Doamne”, susținut de membrii Coralei „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului și membrii Coralei Catedralei Arhiepiscopale „Sfânta Treime” din Arad, care va avea loc Vineri, 2 Decembrie, ora 19:00, în Sala Mare a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad.

 

Formată din preoți, diaconi și teologi, cu un palmares de invidiat, medalii de aur la fiecare participare europeană şi mondială, Corala „Armonia“ a Arhiepiscopiei Tomisului este unul dintre cele mai premiate şi recunoscute coruri românești pe plan internaţional.

 

Pentru cei care nu o cunoașteți, această corală a fost desemnată de mai multe ori ca fiind cea mai bună din lume, concurând în cele mai prestigioase concursuri internaționale, cu sute de coruri înscrise.

 

Dintre realizările acesteia, amintim:

 

• 2012 - Cincinnatti, Statele Unite ale Americii - două medalii de aur la secțiunile: folclor românesc și muzică sacră

 

• 2013 - Austria - două medalii de aur, una de argint și marele premiu - folclor, artă sacră și cor bărbătesc

 

• 2014 - Riga, Letonia - două medalii de aur

 

• 2015 - Germania, Grad Prix-ul națiunilor europene - medalie de aur

 

• 2016 - Soci, Rusia - două medalii de aur

 

• 2018 - Pretoria, Africa de Sud - două medalii de aur

 

La acestea se adaugă sutele de concerte susținute în țară și străinătate, prin care acești oameni vorbesc atât de frumos despre România și tradițiile ei.

În deschiderea acestui concert, corala Catedralei "Sfânta Treime" din Arad, cea care îi încântă pe arădeni duminică de duminică, prin cântarea liturgică, va susține un program de colinde.

 

Evenimentul va fi prezentat de pr. Vlad - Sergiu Sandu.

 

Intrarea este liberă!