Violența domestică, adolescente însărcinate - temele manifestării științifice ”Consilium Semestrae Arădean”

Data publicare: Luni, 14 Noiembrie, 2022 Total: 816 accesari

Violența domestică, adolescente însărcinate - temele manifestării științifice ”Consilium Semestrae Arădean”

A IX-a ediție a manifestării științifice „Consilium Semestrae Arădean” s-a derulat în perioada 10-12 noiembrie, fiind organizat de către Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” Arad, Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad – Secția Clinică Obstetrică Ginecologie, White Ribbon Alliance Sweden, în parteneriat cu colegi ai Karolinska Institutet, Clinicilor de Obstetrică-Ginecologie din București, Novi Sad și Kragujevac.

 

Tema aleasă pentru această ediție a pornit de la „Considerente bioetice în practica medicală clinică, legată de pacienți vulnerabili.” Discuțiile s-au axat pe riscurile și complicațiile pe care le întâmpină adolescentele care rămân însărcinate, pe violența domestică, pe diverse situații întâlnite la pacienții care provin din comunități defavorizate.

 

„Le mulțumim tuturor celor care au participat, și ne-au ajutat să abordăm, într-un cadru formal și informal, aceste probleme sensibile și alături de care am avut parte de experiențe inedite, încercând să înțelegem mai multe aspecte legate de perspectiva pacientului, în general, și ale celui cu anumite nevoi speciale, în particular”, a explicat conf.univ.dr. Cristian Furău, medic primar obstetrică ginecologie SCJU Arad.