Creșă nouă la Fântânele

Data publicare: Marti, 08 Noiembrie, 2022 Total: 752 accesari

Creșă nouă la Fântânele

Primăria Fântânele a câștigat un proiect guvernamental prin care se construiește o creșă nouă, modernă în comună. Proiectele locale sunt întregite de sprijinul pe care Consiliul Județean îl acordă anual administrațiilor din județ, dar și de alte proiecte cu impact județean și regional. În acest sens, comuna Fântânele se află în prim-planul celui mai important proiect al Consiliului Județean Arad: Varianta Ocolitoare a Municipiului Arad – Est, contractul de finanțare pentru acest drum fiind semnat deja acum două săptămâni.

 

O altă investiție necesară, cerută de agenții economici din platforma industrială a comunei, a fost construirea a două stații de autobuz, pentru muncitorii care lucrează în zona industrială. Stațiile sunt amplasate pe ambele sensuri de mers ale drumului județean Arad-Fântânele-Frumușeni-Zăbrani-Lipova.

 

Întotdeauna am fost adeptul luării deciziilor cât mai aproape de cetățean și a descentralizării actului administrativ. Primarul și consiliul local știu mai bine problemele și cerințele oamenilor. Noi, administrația județeană, avem o strategie bine întocmită, pentru o dezvoltare uniformă și echilibrată a întregului județ. Prin această strategie, completăm proiectele demarate la nivel local cu alte proiecte, de interes județean și regional. Comuna Fântânele face parte din cel mai important proiect al Consiliului Județean Arad, construirea Centurii de Est a municipiului, între Vladimirescu și Fântânele, tronson care închide inelul de centură al Aradului. Această lucrare cuprinde un pod peste Mureș și un pasaj peste linia de cale ferată, iar prin legarea DN7 de Autostradă, prin modernizarea drumului Fântânele-Tisa Nouă, aici se poate dezvolta, în timp scurt, o nouă și importantă platformă industrială. Prevăd că, odată finalizate proiectele actuale, atât ale administrației județene, cât și ale celei locale, Fântânele va avea o creștere accentuată, economică, dar și demografică. Astfel că o creșă nouă se încadrează în această previziune de dezvoltare”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

 

Noua creșă de la Fântânele se va realiza prin Programul național de construire de creșe, derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Creșa va fi de capacitate medie, aproximativ 70 de copii.

 

„Ministerul Dezvoltării ne-a aprobat finanțarea construirii unei creșe moderne la Fântânele. Clădirea va avea săli de joacă, dormitoare, sală pentru festivități, bucătărie, spălătorie proprie, cabinet medical, spații administrative și spații de joacă în aer liber. Creșa va fi dotată cu panouri solare și fotovoltaice, pentru asigurarea necesarului de energie și apă caldă din surse regenerabile”, a completat Nicolae Dolha, primarul comunei Fântânele.