Toate blocurile din municipiu vor avea montate contoare ultrasonice cu citire la distanță

Data publicare: Sambata, 05 Noiembrie, 2022 Total: 1326 accesari

Toate blocurile din municipiu vor avea montate contoare ultrasonice cu citire la distanță

Compania de Apă Canal Arad anunță că în cel mai scurt timp, toate blocurile din municipiul Arad vor avea montate contoare ultrasonice cu citire la distanță.

 

1416 contoare ultrasonice, cu citire la distanță au fost montate de la începutul acestui an la asociațiile de proprietari din municipiul Arad, campania fiind parte din angajamentul luat de Compania de Apă Arad față de abonați. Astfel, asociațiile de proprietari din cartierele: Alfa, Confecții și Aradul Nou (Sânnicolau Mic) sunt contorizate total cu dispozitive inteligente.



 

Contoarele cu citire la distanță au înlocuit vechile contoare de branșament de la asociațiile de proprietari. Măsurarea ultrasonică a debitului garantează precizia rezultatelor și durata lungă de viață a contorului.

 

Principiul de măsurare ultrasonic se bazează pe metoda timpului de tranzit iar măsurătorile, citirile, calculele și transmisia de date sunt controlate de microprocesorul contorului.

 

Dispozitivele nu conțin piese în mișcare, fiind astfel rezistente la uzură și la impuritățile din apă și sunt prevăzute și cu o funcție de supraveghere a eventualelor pierderi de apă, asigurând detectarea lor rapidă.

 

Cel mai important însă, este faptul că, datorită acestor aparate, va putea fi citit consumul de la o distanță de până la 200 de metri, un avantaj mai ales în cazul căminelor greu accesibile.