Primăria Arad nu va mai elibera avize de săpătură firmelor care își bat joc de domeniul public

Data publicare: Sambata, 05 Noiembrie, 2022 Total: 472 accesari

Primăria Arad nu va mai elibera avize de săpătură firmelor care își bat joc de domeniul public

Comisia de analiză și avizare a cererilor privind eliberarea avizelor de săpătură pentru executarea de lucrări la rețelele edilitare gospodărești pe domeniul public din municipiul Arad, condusă de viceprimarul Ilie Cheșa, a refuzat zilele trecute să acorde trei avize de săpătură unei firme care nu a respectat reglementările în domeniu (refacerea la forma inițială a zonei afectate) la două lucrări care nu sunt încheiate de mai bine de un an.

 

„Așa cum am anunțat încă din momentul în care am preluat funcția de președinte al comisiei care eliberează avizele de săpătură, vom lua măsuri pentru a intra în normal și în acest domeniu, iar anumite firme să nu-și mai bată joc de municipiul nostru, lăsând în urma lor șantiere nefinalizate. Într-o primă fază, nu am dorit să începem direct cu amenzi, pentru că scopul nostru nu este acela de a sancționa firmele cu orice preț, ci respectarea regulilor, așa că am trimis zeci de adrese firmelor care execută lucrări pe domeniu public din municipiul Arad, la rețele de gaz, apă, canalizare, cablu tv, internet etc. Ulterior, am sancționat mai multe firme care nu respectă prevederile legale, dar în cazul unora dintre ele nici acest lucru nu a avut efect.

 

Așa că am decis în cadrul comisiei să refuzăm să mai acordăm avize firmelor care nu refac domeniul public la starea inițială, la finalul lucrărilor. Conform Hotărârii nr. 418, din 9 octombrie 2020 a Consiliului Local al municipiului Arad, „nerespectarea termenelor de execuție stabilite în graficul de execuție prezentat și aprobat, nerespectarea soluțiilor de refacere: carosabil, parcare, trotuare, spații verzi, în acord cu legislația locală în vigoare, nerespectarea prevederilor Autorizației de Construire sau a Autorizației Administratorului drumului poate atrage după sine interdicția pentru constructor de a obține un nou Aviz de Săpătură, sau de a mai executa lucrări care afectează domeniul public“.

 

Avem o primă firmă căreia i-am refuzat acordarea a trei avize, până când nu va finaliza lucrările începute de un an de zile în municipiu. Vă asigur că este doar un prim caz și vor urma și altele. Toleranța va fi ZERO pentru cei care își bat joc de orașul nostru și am de gând să mă țin de această promisiune“, declară viceprimarul Ilie Cheșa.