Servicii îmbunătățite la Centrul de zi Opal, printr-un proiect european

Data publicare: Sambata, 05 Noiembrie, 2022 Total: 603 accesari

Servicii îmbunătățite la Centrul de zi Opal, printr-un proiect european

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad va depune un nou proiect pentru accesarea de fonduri europene, pentru „Îmbunătățirea calității serviciilor în Centrul de Zi pentru Persoane cu Dizabilități Opal”. Proiectul urmează să fie finanțat de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale prin Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

 

„Am aprobat în ședința de astăzi participarea la proiectul «Îmbunătățirea calității serviciilor în Centrul de Zi pentru Persoane cu Dizabilități Opal», prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad. Prin această finanțare vom extinde serviciile oferite persoanelor adulte cu dizabilități prin dezvoltarea terapiilor existente și a echipamentelor specializate, precum și cu echipamente de producere și utilizare a energiei verzi, respectiv: instalarea de panouri fotovoltaice și montarea unei centralei electrice. De asemenea, centrul va fi dotat cu un autoturism, care va fi folosit la acordarea de servicii de specialitate la domiciliul beneficiarilor și pentru transportul beneficiarilor”, a declarat Iustin Cionca, președintele CJA.

 

Valoarea totală a proiectului este de 575.773 lei fără TVA, respectiv 685.169,87 lei cu TVA inclus, costurile fiind 100% eligibile, fără cofinanțare.

 

În cadrul proiectului este prevăzută inclusiv achiziționarea de dotări specifice, precum un spalier kinetoterapie recuperare medicală și un  sistem de recuperare prin realitate virtuală, cu 2 senzori.