S-a redeschis circulația Craiova-Filiași pe firul I. Șapte vagoane deraiate au fost ridicate

Data publicare: Joi, 03 Noiembrie, 2022 Total: 601 accesari

S-a redeschis circulația Craiova-Filiași pe firul I. Șapte vagoane deraiate au fost ridicate

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a anunțat joi dimineață, 3 noiembrie, că s-a redeschis circulația Craiova-Filiași, pe firul I, după ce au fost ridicate șapte dintre vagoanele deraiate marți.

 

Începând cu ora 7.10 a fost redeschis traficul feroviar pe firul I între Coțofeni și Răcari. Echipele de intervenție acționează în continuare în zona deraierii, până acum fiind ridicate șapte vagoane din garnitura de marfă. CFR SA le mulțumește călătorilor pentru înțelegere și îi asigură că toate intervențiile desfășurate la fața locului au drept scop restabilirea traficului în condiții normale, a declarat Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CFR SA.

 

În aceste condiții, CFR Călători nu va mai pune în practică planul de criză privind circulația trenurilor, inclusiv a celor internaționale. Oficialii operatorului feroviar de stat au emis două dispoziții care urmau să producă efecte în noaptea de miercuri spre joi și a doua zi.

 

Marți dimineață nouă vagoane din compunerea unui tren al CFR Marfă, care transporta cărbune pe relația Motru Est – Cernele, au deraiat la ieșirea din halta Răcari, așa cum a scris Club Feroviar atunci.

 

Garnitura feroviară, compusă din 39 de vagoane, încărcate cu cărbune (3100 de tone), aparținea operatorului național de transport feroviar de marfă și circula pe relația Motru Est – Cernele. Deraierea celor nouă vagoane, dintre care șase răsturnate, s-a produs între stațiile Răcari și Coțofeni.

sursa și foto: clubferoviar.ro