Glad Varga: Prin intermediul Programului „Prima conectare la sistemul public de alimentare cu apă şi canalizare”, gospodăriile pot primi o finanţare de până la 1.900 de euro

Data publicare: Miercuri, 02 Noiembrie, 2022 Total: 620 accesari

Glad Varga: Prin intermediul Programului „Prima conectare la sistemul public de alimentare cu apă şi canalizare”, gospodăriile pot primi o finanţare de până la 1.900 de euro

Deputatul liberal Glad Varga, membru în Comisia pentru mediu şi echilibru ecologic, susţine că au început înscrierile pentru Programul „Prima conectare la sistemul public de alimentare cu apă şi canalizare”, derulat de Administraţia Fondului pentru Mediu.

 

Potrivit parlamentarului arădean, finanţarea pentru fiecare gospodărie eligibilă poate ajunge până la 1.900 de euro, fără TVA.

 

„Măsura, finanţată prin PNRR,  vizează sprijinirea familiilor și persoanelor singure cu venituri reduse (care au media veniturilor bănești nete lunare sub salariul minim brut pe țară garantat la plată pe membru de familie) pentru plata cheltuielilor de branșare/racordare la sistemul public de alimentare cu apă și/sau de canalizare.

 

Apelul este deschis pentru toți beneficiarii eligibili, în limita bugetului maxim eligibil prealocat. Abordarea va fi pe principiul «primul venit, primul servit», cu termen limită de depunere a cererilor de finanțare”, susţine Glad Varga, deputat PNL de Arad.

 

Prin intermediul acestei investiții sunt vizate lucrări de branșare și/sau racordare a gospodăriilor vulnerabile, cu venituri reduse, la sistemul public de alimentare cu apă şi/sau de canalizare, respectiv: lucrări de branșare a gospodăriilor la sistemul public existent de alimentare cu apă; lucrări de racordare a gospodăriilor la sistemul public existent de canalizare.

 

„Bugetul alocat este de 168 milioane euro, iar valoarea maximă eligibilă a proiectului corespunde unui cost unitar de cel mult 1.900 euro/gospodărie racordată și/sau branșată la sistemul public de alimentare cu apă şi de canalizare, fără TVA.

 

Solicitanții care pot depune cereri de finanțare sunt operatorii de servicii de utilități publice/operatorii regionali de servicii de utilități publice din sectorul de apă/apă uzată, care sunt eligibili, printre altele, numai dacă încheie parteneriate (în calitate de Lideri), cu UAT sau cu ADI”, a ţinut să precizeze deputatul Glad Varga.

 

Informații suplimentare şi aplicaţia web pentru înscriere în program sunt disponibile aici: https://www.afm.ro/pnrr_managementul_apei.php