Lucrările de extindere a UPU de la Spitalul Județean Arad aproape de finalizare

Data publicare: Miercuri, 02 Noiembrie, 2022 Total: 668 accesari

Lucrările de extindere a UPU de la Spitalul Județean Arad aproape de finalizare

Lucrările de extindere a Unității de Primire Urgențe de la Spitalul Județean sunt foarte avansate și proiectul se apropie de finalizare.

 

Lucrarea este finanțată de Consiliul Județean Arad, din fonduri europene.

 

”Am fost astăzi pe șantier împreună cu managementul Spitalului Clinic Județean de Urgență și cu aparatul tehnic al Consiliului Județean. Clădirea este realizată în totalitate, în ceea ce privește lucrările de construire, inclusiv lucrările de termosistem. În prezent se lucrează la instalații și urmează lucrările de finisaje.

 

Spațiul va fi dotat cu aparatură medicală modernă, cumpărată de Consiliul Județean tot din fonduri europene: un computer tomograf, un aparat radiologic (care a fost deja instalat în incinta UPU existentă) și un ecograf cu funcții cardio.

 

Zilnic aprox. 300 de arădeni se prezintă la spital cu diferite urgențe medicale, de aceea e nevoie de spațiu mai mult și de condiții mai bune. Odată cu finalizarea acestui proiect, timpii de așteptare vor scădea considerabil, iar investigațiile medicale vor fi realizate într-un timp mult mai scurt”, a postat pe pagina sa de Facebook, președintele CJ Arad, Iustin Cionca.