Modificări la regimul circulație pe mai multe străzi din Curtici

Data publicare: Luni, 31 Octombrie, 2022 Total: 632 accesari

Modificări la regimul circulație pe mai multe străzi din Curtici

Începând de marți, 01 noiembrie 2022, pe raza orașului Curtici se vor modifica câteva reguli de circulație a vehiculelor pe drumurile publice după cum urmează:

 

1. Pe strada Revoluției (tronsonul de drum din spatele Bisericii Ortodoxe din Curtici) – se va interzice accesul vehiculelor cu masa totală mai mare de 3,5 tone precum și al vehiculelor care au o înălțime mai mare de 3 metri. În această zonă parcarea/ staționarea/ oprirea vehiculelor se va face în zona amenajată ca și parcare în apropierea gardului ce înconjoară biserica. Parcarea/ staționarea/ oprirea vehiculelor în alt loc decât cel indicat este interzisă, inclusiv pe bucata de carosabil care merge spre intrarea secundară în Piața Agroalimentară.

 

2. Strada Cloșca nu va mai fi stradă cu prioritate, astfel la intersecția cu strada Ion Creangă va fi montat un indicator rutier ,,STOP’’, pe sensul de circulație Centru – Pasaj. Traseul cu prioritate va fi Pasaj – strada Mețianu – strada Cloșca – strada Ion Creangă – Centura ocolitoare.

 

3. Toate străzile care intersectează strada Ion Creangă vor avea montat la intersecțiile cu această stradă indicatorul rutier ,,STOP’’. Aceste străzi sunt: Cloșca, Crișan, Vlad Țepeș, Alba Iulia, Timișului, Târnavelor și Privighetorilor.

 

4. Pe întreg teritoriul Orașului Curtici se interzice accesul vehiculelor cu masa totală mai mare de 7,5 tone. Excepție de la această regulă o fac vehiculele furnizorilor de utilități (salubrizare, canalizare, energie electrică, etc.) care prestează servicii pe anumite străzi din oraș, vehiculele care deservesc în cazul situațiilor de urgență (pompieri militari si civili, poliție, salvare, etc.) și alte vehicule care pot face dovada că prestează o anumită lucrare sau serviciu sau au sediul/punct de lucru pe teritoriu Orașului Curtici (distribuitori de marfă, transportatori de utilaje grele folosite în scopul efectuării unei lucrări în Orașul Curtici, etc.).

 

Autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone care au încărcare/descărcare de marfă în alte locuri decât Orașul Curtici și care doresc să tranziteze localitatea, vor fi obligate să urmeze pe teritoriul localității următorul traseu: DJ 709B/DJ 792C - Pasaj CFR – strada Mețianu – strada Cloșca – strada Ion Creangă – Centura ocolitoare – DJ 792C pentru ruta Arad – Șofronea/ Dorobanți - Zona Liberă Curtici-Arad – Terminal Trade-Trans spre Oradea. Pe ruta dispre Oradea/ Sântana spre Șofronea - Arad/ Terminal Trade Trans - Zona Liberă Curtici-Arad – Dorobanți, se va urma traseul DJ 792C – Intersecție stânga pe Centura ocolitoare – strada Ion Creangă – strada Cloșca – strada Mețianu – Pasaj CFR – DJ 709B/DJ 792C.

 

Vehiculele care doresc să ajungă înspre localitatea Macea sau vama Vărșand sau dinspre aceste să ajungă în Terminal Trade Trans - Zona Liberă Curtici-Arad sau Arad vor urma traseele menționate mai sus, doar că la intersecția cu DJ 792C vor urma traseul Centurii ocolitoare dinspre localitatea Macea (unește DJ 792C cu DJ 709B).

Aceleași trasee vor fi urmate, obligatoriu, și de vehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone, care au loc de încărcare și/sau descărcare la societățile comerciale din Zona Liberă Curtici-Arad (punct de lucru Curtici), la terminalul Trade Trans, la Lagermax, etc.