Halloween de coșmar la Seul. 151 de morți în urma unei busculade produse de Halloween în capitala Coreei de Sud

Data publicare: Duminica, 30 Octombrie, 2022 Total: 873 accesari

Halloween de coșmar la Seul. 151 de morți în urma unei busculade produse de Halloween în capitala Coreei de Sud

151 de persoane au murit, dintre care 19 cetățeni străni, în urma unei busculade în mijlocul unei mulțimi uriașe de Halloween într-o zonă populară de viață de noapte din capitala Coreei de Sud, potrivit autorităților, scrie BBC.

 

Numărul persoanelor rănite este de 82, transmite News.ro. De asemenea, poliţia a anunţat că a primit rapoarte despre dispariţia a 350 de persoane.

 

Preşedintele Coreei de Sud, Yoon Suk-yeol, a anunţat o perioadă de doliu naţional până când consecinţele dezastrului vor fi ţinute sub control.

 

Videoclipuri de la fața locului arată saci cu cadavre pe străzi, lucrători de urgență efectuând resuscitare cardio-respiratorie și salvatori care încearcă să scoată oameni prinși sub alții.

 

Poliția a confirmat, de asemenea, că zeci de persoane primeau resuscitare pe străzile din Itaewon, în timp ce multe altele au fost duse la spitale din apropiere.

 

Un ofițer de poliție locală a declarat că a fost informat, de asemenea, că o debandadă a avut loc pe străzile din Itaewon, unde o mulțime de oameni s-au adunat pentru festivitățile de Halloween. Ofițerul a cerut anonimatul, spunând că detaliile incidentului sunt încă în curs de investigare.

 

Unele rapoarte ale presei locale au declarat anterior că zdrobirea s-a produs după ce un număr mare de oameni s-au grăbit să ajungă la un bar din Itaewon după ce au auzit că o celebritate neidentificată a ajuns acolo.

 

Foto: Jung Yeon-je / AFP