Astra Vagoane Călători Arad angajează peste 90 de oameni. Sunt așteptați și 80 de angajați din Vietnam

Data publicare: Vineri, 28 Octombrie, 2022 Total: 5098 accesari

Astra Vagoane Călători Arad angajează peste 90 de oameni. Sunt așteptați și 80 de angajați din Vietnam

Compania Astra Vagoane Călători, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de material rulant, controlată de antreprenorul Valer Blidar, are disponibile în prezent 93 de locuri de muncă la fabrica din Arad, pentru electricieni echipamente electrice (20), sudori (25), lăcătuşi mecanici (20), dar şi pentru operatori la maşini-unelte, tehnicieni, vopsitori sau ingineri, conform informaţiilor existente pe site-ul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Arad.

 

Compania caută pe piaţa locală, dar aşteaptă să vină şi 80 de angajaţi din Vietnam, conform unor informaţii anterioare. Mai multe companii de pe piaţa locală, din industrie sau turism, au adus angajaţi din Vietnam, Sri Lanka sau Nepal pentru a suplini lipsa forţei de muncă, în condiţiile în care tot mai mulţi români au plecat să lucreze în străinătate pe salarii mai mari.

 

Anul trecut, Astra Vagoane Călători, desprinsă din fosta Întreprindere de Vagoane Arad, care a produs primele garnituri pentru metroul bucureştean, a finalizat cu afaceri de 280 milioane de lei şi profit de 11,5 milioane de lei, faţă de afaceri de 192 milioane de lei în 2020 şi profit de 6,2 milioane de lei, potrivit mfinante.ro.

 

Astra Vagoane Călători deţine două fabrici la Arad, iar în prezent, fiecare poate produce între 25 şi 30 de tramvaie pe an. Licitaţiile pe care le-a câştigat anul trecut asigură fabricii de lucru pentru următorii trei ani.

 

Compania este deţinută de Valer Blidar, unul dintre puţinii antreprenori care deţin fabrici construite în perioada industrializării masive a României din anii ’70 – ’80. Pe lângă fabrica ce produce vagoane, omul de afaceri mai deţine şi firmele Astra Vest, Sirv Titu, fabrica de marmură Marmura Bucureşti şi compania Tristar Bucureşti.

 

Sursa: produsinardeal.ro