Investiție de amploare pentru alimentarea cu apă a comunelor Vârfurile și Hălmagiu

Data publicare: Vineri, 28 Octombrie, 2022 Total: 459 accesari

Investiție de amploare pentru alimentarea cu apă a comunelor Vârfurile și Hălmagiu

Unul dintre cele mai importante proiecte, finanțat de Consiliul Județean și aplicat de către Compania de Apă, este construirea unui rezervor de apă, cu o capacitate de 500 m.c., în zona de nord-est a județului.

 

Prin construirea acestui rezervor rezolvăm problema alimentării cu apă pentru 18 localități din comunele Hălmagiu și Vârfurile. Este o investiție importantă a Companiei de Apă, demarată acum și pe care ne-o dorim finalizată cât mai repede”, a afirmat Vasile Borha, directorul Companiei de Apă Arad.

 

În prezent, proiectul se află la faza de expropriere a terenului unde va fi amplasat rezervorul. Urmează întocmirea documentației tehnice, obținerea tuturor avizelor și, apoi, demararea efectivă a lucrărilor.

 

Compania de Apă este una dintre cele mai importante instituții aflate în subordinea Consiliului Județean, care derulează proiecte în valoare de peste 500 de milioane de euro, investiții ce contribuie la creșterea calității vieții. Construirea acestui rezervor înseamnă asigurarea apei potabile pentru două comune, Vârfurile și Hălmagiu, care se numără printre comunele cu cele mai multe localități arondate”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

 

Rezervorul va fi amplasat la înălțime, pe dealul Șortoc, iar acest rezervor va deservi mai multe localități, atât din comuna Hălmagiu, cât și din Vârfurile: Bodești, Bănești, Ionești, Țermure, Brusturi, Cristești, Leștioara, Leasa, Poienari, Tisa, Vârfurile, Avram Iancu, Vidra, Lazuri, Măgulicea, Poiana, Groși și Mermești.

 

„Comuna noastră este compusă din opt localități răsfirate în jurul centrului de comună. Această investiție va rezolva una dintre cele mai elementare utilități: alimentarea cu apă. Odată cu finalizarea investiției sperăm să ne dezvoltăm economic, prin atragerea unor investitori” a declarat Radu Giurgelea, primarul comunei Vârfurile.