Mamografii de control și ecografii de sân la Spitalul Județean Arad

Data publicare: Miercuri, 26 Octombrie, 2022 Total: 1539 accesari

Mamografii de control și ecografii de sân la Spitalul Județean Arad

De joi, 03 noiembrie, echipa medicală a Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală va efectua mamografii de control și ecografii de sân, prin contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Arad sau la cerere.

 

Investigațiile se vor realiza la etajul I al clădirii principale a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, din strada Andrenyi Karoly, nr 2-4, pe bază de programare și cu trimitere de la medicul de familie sau de la medicul specialist.

 

Mamografia este o examinare a sânului, care utilizează raze X, putând fi efectuată și ca metodă de screening. Scopul screening-ului mamar constă în depistarea precoce a unei leziuni neoplazice, iar numeroase studii au demonstrat faptul că efectuarea regulată de mamografii crește șansa de depistare, în fază incipientă, a cancerului mamar. Mamografia poate depista o leziune malignă a sânului cu doi sau chiar trei ani înainte de a fi palpabilă, fiind recomandată anual sau o dată la doi ani, femeilor cu vârsta de peste 45 de ani.

 

Ecografia mamară este prima investigație recomandată de către medicii de specialitate, femeilor cu vârsta până în 35 de ani. Aceasta poate depista localizarea și dimensiunile unor formațiuni suspecte și poate fi efectuată de mai multe ori pe parcursul unui an, deoarece este o investigație non-invazivă.

 

Mamografiile și ecografiile se pot efectua atât gratuit, prin contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Arad cât și contracost, după cum urmează:  mamografie unilaterală – 100 de lei, mamografie bilaterală – 200 de lei, ecografie sân unilateral – 90 de lei, mamografie sân bilateral cu ecografie – 160 de lei.

 

Program efectuare mamografii/ecografii mamare:

 

Luni: 07:30-13:30;

Joi: 13:30-19:30.

 

Programările se pot efectua de luni până vineri între orele 07.00-18.00 la numerele de telefon: 0357 407 200 sau 0733 441 686, ori direct la Biroul de Programări situat la intrarea în Ambulatoriul SCJU Arad din strada Andrenyi Karoly, nr 2-4 – în același interval orar, respectiv on-line pe site-ul spitalului: www.scjarad.ro.