Din 1 noiembrie, noua Piață a Catedralei de pe strada Șirianu își va deschide porțile

Data publicare: Luni, 24 Octombrie, 2022 Total: 4276 accesari

Din 1 noiembrie, noua Piață a Catedralei de pe strada Șirianu își va deschide porțile

Începând cu data de 1 noiembrie a.c., producătorii şi comercianţii vor fi mutaţi în hala agroalimentară de pe strada Ioan Rusu Şirianu, iar spaţiul eliberat va intra în procesul de regenerare urbană.

 

Ceea ce se pregateste de mult timp se apropie de sfarsit. Administratia locala împreună cu S.C. TOP. S.A.  fac ultimele pregătiri pentru mutarea pietei agroalimentare din actuala Piață a Catedralei, în noua locație situată pe strada Rusu Șirianu, lângă Turnul de Apă.

 

Piaţa Catedralei din municipiul Arad a funcţionat mai bine de un secol în actuala locație, iar comercianţii își vor putea desfășura activitatea de la 1 noiembrie, după lungi dezbateri în spaţiul public, în noua locație amenajată în foste depozite ale Teatrului Clasic "Ioan Slavici" şi este compusă din două corpuri supraetajate, unul fiind destinat comercializării cărnii şi lactatelor, iar celălalt legumelor şi fructelor.

 

Noua locație este închisă și climatizată, și pune la dispoziție 1100 mp aflați în cele două corpuri, în corpul principal care este destinat legumelor, fructelor și alimentației publice, atât parterul cât și etajul oferă câte 450 mp, iar al doilea corp care este destinat pentru comercializarea cărnii și produselor lactate, oferă un spațiu de 200 mp.  


 

60% din comercianții care au activat în Piața Catedralei au optat pentru a continua activitatea în noua locație aflată pe strada Rusu Șirianu, la aproximativ 200 m de actuala piață.

 

Administraţia locală are în vedere pentru zona care se va elibera din Piața Catedralei, un proiect cu valoarea de 24 de milioane de lei, prin care se va crea un loc de promenadă.