În lipsă de activitate jandarmii arădeni s-au apucat de scotocit în țoale false

Data publicare: Joi, 20 Octombrie, 2022 Total: 1261 accesari

În lipsă de activitate jandarmii arădeni s-au apucat de scotocit în țoale false

Pe timpul unei acțiuni specifice de prevenire și combatere a faptelor ilicite, jandarmii au confiscat bunuri fără acte de proveniență și susceptibile de a fi contrafăcute

 

Astfel, miercuri, 19 octombrie, jandarmii arădeni au depistat în incinta unui magazin din orașul Sântana, județul Arad, o femeie, în vârsta de 45 de ani, care oferea spre comercializare articole de îmbrăcăminte purtând mărci și indicații geografice ale unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

 

În urma verificărilor efectuate au fost descoperite, 50 articole de îmbrăcăminte inscripționate cu numele unor mărci înregistrate, în valoare de aproximativ 5000 lei, pentru care, femeia de 45 de ani, nu a putut prezenta documente justificative, existând suspiciunea că acestea sunt contrafăcute.

 

Jandarmii au întocmit pe numele persoanei, actele necesare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare”, conform Legii nr. 84 din 1998, privind mărcile înregistrate și indicațiile geografice.

 

Obiectele de îmbrăcăminte au fost ridicate în vederea confiscării și împreună cu actele de sesizare au fost înaintate organelor de cercetare penală, în vederea expertizării, precum și pentru stabilirea prejudiciului cauzat titularilor de drepturi.