Trupa Ricchi e Poveri este în doliu. Fostul lor coleg Franco Gatti a murit la vârsta de 80 de ani

Data publicare: Marti, 18 Octombrie, 2022 Total: 757 accesari

Trupa Ricchi e Poveri este în doliu. Fostul lor coleg Franco Gatti a murit la vârsta de 80 de ani

Vestea morții cântărețului italian, Franco Gatti a cutremurat întreaga industrie muzicală. Membrii familiei, colegii, dar și fanii acestuia sunt șocați de moartea unuia dintre cei mai apreciați cântăreți. „O parte din viața noastră a dispărut. La revedere, Franco”, a fost mesajul transmis de colegii de trupă.

 

Formația Ricchi e Poveri era extrem de apreciată și a înregistrat un succes considerabil, atât în Italia, cât și în alte țări. Artiștii trupei au făcut istorie în muzica internațională, iar Franco era unul dintre cei mai apreciați.

 

După moartea fiului său, Alessio, în vârstă de 23 de ani, Franco a decis în anul 2013 să se retragă din trupă. Colegii și prietenii mei continuă să lucreze. M-am oprit, pentru că nu am mai putut urca cu bucurie pe scenă, declara pe atunci, Franco. „I-am insuflat fiului meu, încă de mic, frica de droguri. Vreau să sper că Alessio a murit din alte cauze și nu din cauza drogurilor. Aștept rezultatul autopsiei”, mai spunea pe atunci Franco, despre fiul lui, Alessio, care obișnuia să consume alcool.

 

A fost cea mai mare durere din viața lui, motiv pentru care, a acordat o atenție mai deosebită familiei, după moartea fiului.

 

Născut ca un cvartet polifonic, grupul a fost format din două voci masculine, din ”mustaţa” Franco Gatti şi ”blondul” Angelo Sotgiu, şi două voci feminine, ”bruneta” Angela Brambati şi ”blonda” Marina Occhiena. Cea din urmă a părăsit grupul în 1981 şi trupa a continuat călătoria ca trio, până în anul 2013, când Franco a ales să se retragă. Până atunci, Franco a trăit pentru muzică și pentru emoția pe care fanii o transmiteau de fiecare dată când urca pe scenă alături de colegi.

 

Sursa și foto: Facebook