Balul Comunității Arădene – ediția a III-a

Data publicare: Marti, 18 Octombrie, 2022 Total: 799 accesari

Balul Comunității Arădene – ediția a III-a

Eveniment de tradiție în peisajul filantropic al județului Arad, Balul Comunității Arădene a ajuns la cea de a III-a ediție. Organizatorii evenimentului, Asociația Europeanul, au propus ca tematică a evenimentului din seara zilei de 22 octombrie 2022, “Aradul de ieri, Aradul de azi”, un concept arădean în premieră ce își propune să evidențieze contribuțiile și aspirațiile înalte ale unor nume de rezonanță locală care, de-a lungul timpului s-au făcut remarcate într-un context național sau internațional. Un fusion influențat cu precădere de interbelic și contemporan.

 

,,La acest sfârșit de săptămână ne vom putea bucura de un eveniment de suflet al comunității arădene. Pe măsură ce ne apropiem de finele anului avem tendința de a privi retrospectiv la tot ce am reușit să realizăm. Într-un fel sau altul Balul Comunității Arădene face exact acest lucru și ne asigură cadrul perfect pentru a ne arăta recunoașterea față de reprezentanții merituoși ai comunității noastre care pot fi un bun exemplu pentru generațiile care vin din urmă.”, a declarat primarul Călin Bibarț.

 

Palatul Cultural se va transforma, în 22 octombrie, începând cu orele 18:00, într-un cadru al mulțumirii pentru trecut și al fascinației pentru prezent. Evenimentul va avea o serie de momente speciale denumite generic “Iubește și dăruiește” în cadrul cărora vor fi premiați aproape 300 de elevi: olimpici arădeni care prin dăruire, seriozitate și pasiune au obținut rezultate excepționale în domenii precum științe, limbă și comunicare, arte, sport etc. și elevi care provin din medii sociale vulnerabile, dar care au obținut rezultate foarte bune la învățătură (media generală peste 9,00).

 

Nu vor fi uitați voluntarii și medicii de familie implicați în proiectul Împreună Salvăm Vieți precum și arădenii care au avut rezultate remarcabile în carieră.

 

Părțile artistice ale evenimentului sunt concepute să evidenţieze talentele tinerilor de la Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi”Arad, a trupei de dans X Style din cadrul Asociației Doma Art Style și a studenţilor de la Facultatea de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timişoara.

 

Orchestra simfonică și corul academic al Filarmonicii Arad, sub bagheta dirijorului Marius Hristescu, continuă ideea muzicală lansată la ediția din anul 2021, cu un proiect ce îmbină muzica clasică cu muzica rock sub denumirea sugestivă, Cargo - Clasic. Formația Cargo acompaniată în premieră de orchestra Filarmonicii, corul academic și elevii Colegiului de Arte ,,Sabin Drăgoi” din Arad, va interpreta piese muzicale din repertoriul național și internaţional.

 

,,Evenimentul este unul cultural pentru că premierea în sine este un spectacol. Este o seară specială în care celebrăm performanța  atât în rândul tinerei generații cât și a arădenilor remarcabili. Anul acesta avem bucuria să premiem 280 de copii, cu rezultate deosebite. Evenimentul este unul filantropic pentru că atât banii obținuți din sponsorizări  cât și din vânzarea biletelor  constituie fondul de premiere. De aceea  aducem mulțumiri speciale atât partenerilor noștri printre care se numără și Primăria Arad prin Centrul Municipal de Cultură, cât și sponsorilor care fac posibilă organizarea an de an a Balului Comunității Arădene. ”, a declarat Relu Boiț, organizator al evenimentului.

 

Biletele vor fi puse în vânzare la Casieria Filarmonicii, costul unui bilet fiind între 150 și 200 de lei.