Rectorul UAV, Ramona Lile, un tur de forță în Republica Moldova

Data publicare: Duminica, 16 Octombrie, 2022 Total: 588 accesari

Rectorul UAV, Ramona Lile, un tur de forță în Republica Moldova


Delegația Universității „Aurel Vlaicu” din Arad se află, zilele acestea, în Republica Moldova. Rectorul UAV, Ramona Lile, însoțită de directorul Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic, Ovidiu Toderici, au avut o serie de întrevederi cu rectorii a trei universități din Moldova, în vederea stabilirii unor parteneriate.

 

Din delegația arădeană a făcut parte și Cristian Denis Bot, consilierul primarului municipiului Arad.

 

În acest tur de forță, reprezentanții Aradului au fost însoțiți de către Iurie Calestru, directorul Institutului de Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor din Republica Moldova, și Elena Mărgineanu, membră a Consiliului de administrație (IDEP).

 

Trei universități, multe oportunități

 

Rectorul UAV a vizitat Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” unde a avut o întrevedere cu rectorul USMF, prof. Emil Ceban. Discuțiile s-au axat pe identificarea și dezvoltarea unor proiecte comune pentru atragerea fondurilor europene.

 

Programul vizitei în Republica Moldova a inclus și Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău unde delegația arădeană a avut întrevedere cu rectorul universității, Alexandra Barbăneagră și prorectorul cu activitatea științifică și relații internaționale, Ludmila Armașu.

 

Rectorul UAV a discutat, de asemenea, despre oportunitățile unor colaborări viitoare, cu rectorul Universității Libere Internaționale, Ilian Galben.

 

Am avut un program foarte încărcat, dar fiecare întrevedere a deschis noi perspective, noi oportunități. Toate discuțiile s-au concentrat pe dezvoltarea unor colaborări care să ne permită accesarea fondurilor europene. Ne-am bucurat că alături de noi a fost și dl Denis Bot, consilierul primarului Aradului, și suntem convinși că acesta este un bun început pentru dezvoltarea unor relații bilaterale. Am lansat invitația rectorilor de a n-e vizita la Arad și cred, că fiecare întâlnire, ne va aduce mai aproape de ținta noastră comună: accesarea fondurilor europene” a declarat rectorul UAV, Ramona Lile.