În timp ce polițiștii organizează întâlniri educativ-preventive cu elevii, anumiți dascăli își fac de cap. Mai grav este că unii susțin că îl slujesc pe Domnul

Data publicare: Miercuri, 12 Octombrie, 2022 Total: 730 accesari

În timp ce polițiștii organizează întâlniri educativ-preventive cu elevii, anumiți dascăli își fac de cap. Mai grav este că unii susțin că îl slujesc pe Domnul

Este deja de notorietate cazul profesorului de religie de la ”Elena Ghiba Birta” care este cercetat într-un dosar penal pentru comportament inadecvat la orele la care predă.

 

Bravii polițiști arădeni și-au intensificat acțiunile de prevenire a infracțiunilor în rândul elevilor, dar probabil aceștia ar trebui să-și îndrepte atenția și asupra dascălilor care deseori se comportă puțin sau mai mult deplasat la orele de curs.

 

”Polițiștii Biroului Siguranța Școlară și ai orașului Curtici, împreună cu reprezentanți din cadrul Centrul de Prevenire și Consiliere Antidrog Arad, au desfășurat activități educativ-preventive cu elevii claselor a XI-a din cadrul Liceului Tehnologic „Ion Creangă” Curtici și ai clasei a VIII-a  din cadrul Școlii Gimnaziale „Adam Nicolae”.

 

În vederea reducerii riscului de victimizare a elevilor, activitățile au avut ca scop informarea a mai mult de 80 de elevi și cadre didactice, cu privire la prevederile legale privind răspunderea infracțională și contravențională a minorilor.

 

De asemenea, elevilor le-au fost prezentate consecințele consumului de substanțe interzise pe termen scurt, mediu și lung, prin fotografii și materiale video sugestive, cu efectele drogurilor asupra sănătății consumatorilor.

 

Activitățile preventive se defășoară permanent, în toate unitățile de învățământ din municipiu și județ”, transmite Biroul de presă al IPJ Arad.