Bombă neexplodată descoperită în grădina unui localnic din Macea

Data publicare: Miercuri, 12 Octombrie, 2022 Total: 855 accesari

Bombă neexplodată descoperită în grădina unui localnic din Macea

Marți, 11 octombrie, ca urmare a unui apel la 112, echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Vasile Goldiș" al județului Arad a intervenit în localitatea Macea pentru asanarea unui element de muniție rămas neexplodat.

 

Muniţia a fost descoperită întâmplător de proprietarul casei în timp ce efectua lucrări în grădină.

 

Ajunşi la faţa locului, pirotehniştii au identificat elementul ca fiind o bombă aruncător de calibru 45 mm. Aceasta a fost ridicată, transportată și depozitată în condiții de siguranță pentru a fi distrusă ulterior.

 

Dat fiind faptul că multe dintre munițiile rămase neexplodate din timpul celor două conflagrații mondiale sunt descoperite de către populație în timpul efectuării unor lucrări de construcții sau a unor lucrări agricole, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Vasile Goldiș” reamintește măsurile ce trebuie respectate în astfel de situaţii:

 

-Să apeleze numărul unic 112, semnalând descoperirea de muniții neexploatate;

 

-Să nu le lovească sau să le miște din locul în care au fost găsite;

 

-Să nu încerce să demonteze componentele muniției, să le ridice, transporte sau depoziteze în locuințe, la locul de muncă ori în depozitele de fier vechi, pentru valorificarea ca deșeuri metalice;

 

-Să nu aprindă focul deschis în apropierea munițiilor descoperite neexplodate;

 

-Să nu folosească munițiile descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente.