Angajații de la Astra Vagoane Arad i-au adresat Gabrielei Firea o scrisoare deschisă

Data publicare: Miercuri, 12 Octombrie, 2022 Total: 815 accesari

Angajații de la Astra Vagoane Arad i-au adresat Gabrielei Firea o scrisoare deschisă

Gabriela Firea, a sugerat luni posibile ilegalități ale actualului edil Nicușor Dan, referitoare la puterea motoarelor cu care au venit echipate primele 9 tramvaie din comanda de 100 de unități.

 

Nemulţumiţi că fostul edil al Capitalei continuă să se declare nemulţumit de achiziţia tramvaielor fabricate de ei, angajaţii de la Astra Vagoane Arad i-au trimis o scrisoare deschisă pe care o prezentăm mai jos:

 

Noi, colectivul de ingineri, tehnicieni și muncitori care ne desfăşurăm activitatea în cadrul societății Astra Vagoane Călători S.A. suntem ofensați de aberaţiile dvs. Dnă. Firea, care cu o neruşinare greu de înțeles atacați continuu tramvaiul fabricat de Astra Vagoane Călători în colaborare cu Siemens Germania.

 

Vă ştiam specialistă în motoare turceşti, nu ştiam că v-aţi specializat şi în motoare germane. Va trebui să răspundeţi pentru criticile aduse acestora. De peste 4 ani, de când nu v-a reuşit afacerea cu turcii în contractul de tramvaie, iar cu autobuzele probabil nu v-ați achitat de obligaţii, atât dvs., cât și câțiva funcţionari aduși de dvs. în primărie sau la STB, lansați afirmații prin care denaturați intenționat adevărul și aduceţi grave prejudicii societății noastre. În loc să vă ocupați de cadourile electorale unde sunteți o specialistă, vedem că ați trecut acum la tehnologia fabricării tramvaielor. Ştim că sunteți o maestră a minciunii și denaturării adevărului, dar ne întrebăm dacă nu vă dați seama că sunteți hilară și necredibilă în insistentele dvs. născocite de talentul malefic al domniei voastre.

 

Faceți acuze dna. Firea la fapte cu iz penal și sigur acestea au existat, dar în timpul derulării procedurii de licitație când v-aţi judecat cu noi apărând interesele firmei din Turcia, cheltuind sume importante pentru asta, deşi turcii nu au făcut contestație, iar la procesul demarat de dumneavoastră dna. Firea turcii nici nu s-au prezentat la proces. Sunt multe fapte cu iz penal acolo, iar o anchetă serioasă pe această speţă v-ar domoli apetitul pentru invective și denaturarea adevărului.

 

Acum, ameninţaţi şi timorați funcţionarii din Primărie și STB. Oricum va trebui să dați socoteală pentru acuzele grave pe care le faceți la adresa producătorului privind sponsorizările din Primărie. Contractul semnat de dvs. dnă Firea nu putea fi semnat și de fabricant, fiindcă nu avea conținutul conform cu forma ieşită din procedură. L-ați viciat. Acuzați partidele de dreapta pentru achiziții de la firme românești, făcând în felul acesta grave deservicii partidului din care faceți parte, dezinformând opinia publică doar în interes propriu. Astra a livrat şi are de livrat tramvaie şi în orașe unde primarii sunt membrii PSD, iar în firma noastră lucrează membrii ai tuturor partidelor. La Timişoara, Astra nu a participat la licitaţie, aşa că nici de data aceasta manipularea nu v-a iesit.

 

Noi, tehnicienii de la Astra Vagoane Călători S.A., nu am intervenit în acest scandal, considerându-l unul politic, dar văzând că dvs. nu aveți limite, am considerat că nu mai trebuie să vă tolerăm aberaţiile la care recurgeti continuu și ne întrebăm dacă acest contract pentru care v-ați luptat atâta pentru ca să ajungă la firma turcească v-a afectat atât de tare financiar sau doar ambiția. În niciun caz interesul bucureștenilor”.

 

Semnează:

Director General Vasile Diaconescu

Sindicatul Liber Astra Vagoane Călători Arad Traian Goglează