Modernizarea drumului Mâsca-Măderat-Arăneag va crește interesul arădenilor pentru zona turistică de la Căsoaia

Data publicare: Sambata, 08 Octombrie, 2022 Total: 696 accesari

Modernizarea drumului Mâsca-Măderat-Arăneag va crește interesul arădenilor pentru zona turistică de la Căsoaia

Consilierii județeni au aprobat valorile necesare modernizării drumului județean Mâsca-Măderat-Arăneag, cât și indicatorii tehnici ai lucrării. Drumul are o lungime de aproximativ 11,5 kilometri și scurtează distanța dintre municipiul Arad și zona turistică de la Căsoaia. Acest tronson va fi modernizat din fonduri naționale, prin programul „Anghel Saligny”, valoarea lucrării fiind estimată la 35.775.340,81 lei, din care 35.341.686,65 lei de la bugetul de stat, iar 433.654,16 lei cofinanțarea Consiliului Județean Arad (TVA inclusă).

 

Prin modernizarea drumului Mâsca-Măderat-Arăneag scurtăm semnificativ distanța de la Arad la Căsoaia și putem pune în valoare patrimoniul cultural și turistic al zonei. La Căsoaia avem Tabăra pentru elevi și tineret, situată într-un cadru natural de excepție, avem Parcul de sculpturi monumentale, de importanță națională. Căsoaia este, de asemenea centrul unor trasee montane care fac legătura cu alte reprere turistice, cum ar fi cetățile Șiria și Șoimoș”, a afirmat Ionel Bulbuc, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

 

Tronsonul Mâsca-Măderat-Arăneag, în lungime de aproximativ 11,5 km, va fi modernizat în totalitate, se vor așterne două straturi de asfalt, se vor executa terasamentele laterale, vor fi consolidate cele două poduri de pe traseu, vor fi realizate marcaje și elemente de siguranță rutieră și vor fi amplasate indicatoare.