Un deținut în vârstă de 35 de ani din Buteni a murit la Penitenciarul Arad, la 55 de ore după încarcerare

Data publicare: Marti, 04 Octombrie, 2022 Total: 16618 accesari

Un deținut în vârstă de 35 de ani din Buteni a murit la Penitenciarul Arad, la 55 de ore după încarcerare

Este anchetă la Penitenciarul Arad. Un deținut din Buteni în vârstă de 35 de ani a murit la doar trei zile după încarcerare.

 

Din primele informații, bărbatul a fost adus joi, 29 septembrie, de polițiști în penitenciar. El fusese condamnat la executarea unei pedepse după condamnarea definitivă şi a fost plasat într-o celulă alături de alți trei deținuți.

 

Vineri, bărbatul a acuzat dureri abdominale şi a fost îngrijit la cabinetul medical din penitenciar, dar în noaptea de sâmbătă spre duminică el a suferit un stop cardio respirator și a fost chemat un echipaj SMURD.

 

El a fost transportat la Spitalul Clinic Județean Arad unde a fost supus unei intervenții chirurgicale deoarece suferise o hemoragie la plămâni.

 

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Arad, Ionuţ Iovescu, a declarat pentru Agerpres că a decedat un deţinut în vârstă de 35 de ani, dar că primele cercetări ale anchetei interne relevă că acesta nu a fost implicat în nicio altercaţie în locul de detenţie.

 

"Ştim că bărbatul a decedat astăzi în spital. Legat de urmele de violenţă de pe corp, se pare că acestea sunt mai vechi. Primele date ale anchetei interne arată că nu a fost implicat în nicio altercaţie în penitenciar", a spus Iovescu.

 

Surse medicale au declarat pentru Agerpres că pacientul a ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad în urma unui stop cardiorespirator, fiind resuscitat de echipajul de pe ambulanţă. Duminică, bărbatul a fost supus unei proceduri chirurgicale, respectiv i s-a făcut un drenaj pentru că avea o hemoragie la plămâni. Ulterior a fost internat la ATI, unde a decedat luni.

 

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au precizat că fac cercetări, urmând să încadreze fapta marţi, după sosirea primelor rezultate ale autopsiei.

 

S-a deschis un dosar penal loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, iar principalii suspecți sunt colegii de celulă ai tânărului decedat.