Măcel pe stadion. Peste 200 de oameni au murit după un meci de fotbal în Indonezia. Fost fotbalist de la Petrolul Ploiești prezent la locul tragediei

Data publicare: Luni, 03 Octombrie, 2022 Total: 1109 accesari

Măcel pe stadion. Peste 200 de oameni au murit după un meci de fotbal în Indonezia. Fost fotbalist de la Petrolul Ploiești prezent la locul tragediei

Derby-ul din Indonezia dintre Arema Malang și Persebaya Surabaya, terminat 2-3, va rămâne în istoria fotbalului, după incidentele de la finalul meciului.

 

Cel puțin 200 de oameni au murit, după ce fanii gazdelor au pătruns pe stadion, după fluierul de final al centralului.

 

Totul a plecat de la faptul că Arema Malang a pierdut pentru prima dată în ultimii 20 de ani derby-ul cu rivala Persebaya, așa cum povestește Abel Camara, fost jucător în liga României.

 

Tragedia s-a produs în data de 1 octombrie. La finalul partidei, fanii celor de la Arema, vizibil supărați de eșecul echipei, au pătruns pe teren.

 

Doi polițiști au murit, și imediat forțele de ordine au folosit gaze lacrimogene pentru a opri măcelul creat. În acel moment, mai multe persoane au fost călcate în picioare, iar unii dintre ei au murit din cauza lipsei de oxigen create.

 

Peste 200 de persoane au decedat și nu mai puțin de 300 au fost rănite.

 

Potrivit FIFA, folosirea gazelor lacrimogene este total interzisă pe terenul de fotbal, însă forțele de ordine din Indonezia au declarat că situația a fost scăpată de sub control.

 

La acest incident a fost prezent și un fost jucător de la Petrolul Ploiești, Abel Camara, el chiar fiind cel care a marcat golurile celor de la Arema.

 

„Sunt OK, toți jucătorii sunt în siguranță, mulțumesc lui Dumnezeu!

S-a întâmplat după meci. Imediat după terminarea partidei, am mers să le cerem scuze suporterilor pentru pierderea derby-ului. Poliția a venit la noi să ne spună să mergem la vestiare.

Când am plecat spre vestiare, unii suporteri au încercat să vină după noi la cabine, iar de acolo a început un război, poliția împotriva suporterilor. Din ce știu, au murit 200 de fani și doi polițiști.

Clubul ne-a transmis aseară doar să ajungem acasă în siguranță. Campionatul va fi întrerupt pentru o săptămână, atât știu momentan”, a declarat Camara, potrivit GSP.

 

Sursa: prosport.ro