Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcția de ministru al Educației la doar câteva zile după vizita de la Arad

Data publicare: Vineri, 30 Septembrie, 2022 Total: 729 accesari

Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcția de ministru al Educației la doar câteva zile după vizita de la Arad

Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcția de ministru al Educației, în plin scandal de plagiat. Acesta a anunțat public: “Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației”. “Cred în România Educată și voi susține Legile “România Educată” din calitatea mea de profesor, de rector și de senator”, a afirmat Cîmpeanu.

 

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, aflat în centrul unui scandal de plagiat, şi-a anunţat joi seară demisia din funcţie. „Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al Educației”, a scris el pe Facebook. La scurt timp, premierul Nicolae Ciucă a anunţat că a acceptat demisia lui Sorin Cîmpeanu și că va fi făcută rapid o nouă propunere de ministru al Educaţiei.

 

Demisia lui Cîmpeanu vine la 4 zile de la publicarea în pressone.ro a anchetei semnate de Emilia Șercan care arată că Sorin Cîmpeanu și-a însușit prin plagiat – într-un curs de specialitate – 13 capitole publicate anterior în mod repetat sub semnătura altor doi profesori de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București (USAMV-B). Jurnalista a arătat că acel curs plagiat de Sorin Cîmpeanu era vândut studenților. De precizat că luni sunt programate principalele festivități care marchează începerea anului universitar.

 

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat tot în cursel serii de joi, că a acceptat demisia lui Sorin Cîmpeanu din funcţia de ministru al Educaţiei și că urmează să aibă loc consultări în PNL şi în cadrul coaliţiei de guvernare pentru a valida „cu celeritate” o nouă propunere de ministru.