Iustin Cionca: „Am înființat patru noi linii de gardă la Spitalul Clinic Județean Arad”

Data publicare: Joi, 29 Septembrie, 2022 Total: 595 accesari

Iustin Cionca: „Am înființat patru noi linii de gardă la Spitalul Clinic Județean Arad”

Consilierii județeni au aprobat înființarea a patru linii de gardă continue la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, după cum urmează:

 

-1 linie de gardă continuă în specialitatea anestezie și terapie intensivă - Secția clinică ATI I;

 

-1 linie de gardă continuă în specialitatea anestezie și terapie intensivă - Secția clinică ATI II;

 

-1 linie de gardă continuă în specialitatea medicină internă - Secția Clinică Medicină Internă I;

 

-1 linie de gardă continuă în specialitatea medicină internă - Compartiment Îngrijiri Paliative Ghioroc.

 

Răspundem solicitărilor Spitalului și luăm toate măsurile care țin de Consiliul Județean Arad pentru a asigura condițiile necesare desfășurării în bune condiții a actului medical, în beneficiul pacienților. Față de liniile de gardă existente, am aprobat înființarea a patru noi linii de gardă în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad pentru asigurarea corespunzătoare a continuității asistenței medicale, în cazul necesității de rezolvare a unor situații deosebite, care reclamă maximă urgență în acordarea asistenței medicale pacienților”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

 

Dr. Cătălin Hreniuc, directorul medical al SCJU Arad, a adăugat: ,,Am primit aprobarea Consiliului Județean Arad pentru suplimentarea liniilor de gardă, cu patru, pentru a putea asigura, în mod corespunzător, permanența serviciilor medicale pentru două secții ATI, pentru Medicină Internă I respectiv pentru Îngrijiri Paliative. Introducerea acestor linii de gardă este importantă pentru buna desfășurare a actului medical, în condițiile în care vorbim despre secții care trebuie să asigure permanența pentru un număr mare de pacienți. În paralel cu activitatea din secții, medicii de gardă sunt cei care efectuează consulturile de specialitate pentru pacienții care se prezintă în Unitatea Primire Urgențe. În cazul secțiilor ATI, medicii trebuie să asigure atât partea de terapie intensivă, cât și anestezia pentru intervențiile chirurgicale de urgență”.

 

În cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad sunt aprobate și funcționează 35 de linii de gardă destinate asigurării continuității asistenței medicale, astfel:

 

-21 linii de gardă destinate secțiilor și compartimentelor cu paturi;

 

-2 linii de gardă destinate Laboratorului clinic de analize medicale și Laboratorului clinic de radiologie și imagistică medicală;

 

-2 linii de gardă destinate UPU-SMURD;

-10 linii de gardă la domiciliu.