Codul Galben de ploi torențiale a creat din nou probleme in punctele sensibile din oraș. Un autoturism a rămas blocat în apele revărsate

Data publicare: Marti, 27 Septembrie, 2022 Total: 1449 accesari

Codul Galben de ploi torențiale a creat din nou probleme in punctele sensibile din oraș. Un autoturism a rămas blocat în apele revărsate

Aradul se află sub avertizare de Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată valabilă până miercuri, 28 septembrie, la ora 06:00.

În intervalul menționat sunt prognozate averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, pe alocuri, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și izolat 40-50l/mp.


Avertizările s-au adeverit, și RO-ALERT-ul transmis marți seara s-a dovedit îndreptățit, ploaia torențială care s-a abătut peste Arad a avut și urmări, punctele sensibile din oraș au fost din nou în atenția autorităților pe care le-au și pus la ăncercare.

Vorbim despre Pasajul Voinicilor care a fost din nou inundat, nu ca ăn alte dăți, iar aici problemele au fost de această dată mult mai mici, însă au fost. Pasajul a fost din nou inundat, însă problema a fost rezolvată relativ repede, circulația a fost întreruptă în jur de 30 de minute, după intervenția Companiei de Apa, circulația s-a reluat fără incidente.



Problemele mai serioase au apărut în cartierul Subcetate, în zona sensului giratoriu spre Sânicolaul Mic, unde circulația este întreruptă pe strada Pompei și la ora publicării știrii. Aici acumulările de apă au fost mai mari, pentru rezolvarea situației, Compania de Apă Canal a intervenit cu patru eutospeciale pentru a îndepărta apa care a inundat carosabilul.

   


Din nefericire, un autoturism a cărui șofer s-a avântat să treacă totuși, a rămas imobilizat în zona inundată.


Din informațiile pe care le avem până la această oră, se pare că problema în zonă ar fi de opturarea conductei principale a apei pluviale, însă responsabilii vor depista cauza doar după îndepărtarea apei care se va face în această noapte.