Tesla lansează robotul sexual. Musk spune că robotul Optimus va putea lucra în casă și va face sex...dar nu spune dacă va face și copii…adică roboței

Data publicare: Sambata, 24 Septembrie, 2022 Total: 1053 accesari

Tesla lansează robotul sexual. Musk spune că robotul Optimus va putea lucra în casă și va face sex...dar nu spune dacă va face și copii…adică roboței

Pe termen lung, Elon Musk – directorul general al Tesla – crede că roboții vor deveni o sursă mai mare de bani pentru companie decât vânzările de mașini. Tesla va prezenta în data de 30 septembrie, în cadrul unui eveniment intitulat „AI Day” („Ziua Inteligenței Artificiale” – n.r.), primul prototip al robotului umanoid Optimus, a cărui producție ar putea demara anul viitor, scrie Reuters.

 

Numele său este o aluzie la robotul Optimus Prime, din seria de filme SF Transformers. Acesta se putea transforma din mașină în robot și invers. Dacă în urmă cu patru ani, Musk dădea vina pe o dependență prea mare de roboți industriali pentru creșterea foarte lentă a producției de mașini Tesla, acum lucrurile s-au schimbat total. Musk intenționează să includă mii de roboți umanoizi în fabricile sale, urmând ca ulterior să livreze milioane în jurul lumii, scrie sursa în cauză, care citează descrierile unor anunțuri de joburi scoase de companie. Conform unor surse Reuters, tot mai multe ședințe legate de robot au loc în cadrul companiei.

 

Musk spunea pe 6 aprilie la TED Talks că, pe termen lung, roboții vor putea fi folosiți în case. Aceștia ar urma să facă cina, vor tunde iarba, vor avea grijă de bătrâni și chiar vor putea deveni parteneri sexuali pentru oameni. Conform lui Musk, robotul va face inițial sarcini periculoase sau plictisitoare pentru oameni, precum mutarea de piese în interiorul fabricilor.

 

El a recunoscut că roboții umanoizi nu sunt îndeajuns de inteligenți pentru a funcționa în lumea reală fără instrucțiuni specifice. Dar speră că Tesla își poate folosi expertiza acumulată în sectorul inteligenței artificiale pentru a produce roboți mai inteligenți, mai ieftini și realizați pe scară largă.

 

Pentru a reuși, roboții lui Musk trebuie să demonstreze că sunt capabili să facă sarcini neprogramate, conform lui Nancy Cooke, profesor la Universitatea de Stat din Arizona.

 

În trecut, Musk le-a dovedit scepticilor că nu au dreptate în anumite cazuri: a inventat practic de la zero piața mașinilor electrice și a construit o companie aerospațială, SpaceX, care folosește rachete reutilizabile.

 

Sursa: libertatea.ro